Premieră în administrația locală vasluiană! Un primar dotează flota instituției cu softuri de control al consumurilor de motorină!

0
311

De prea mulți ani, în județul Vaslui apar tot felul de discuții la primării, privind consumurile de carburanți și modul în care se folosesc acești carburanți plătiți din bani publici. Sunt destui primari care au fost obligați, de către Curtea de Conturi, la plata unor sume, reprezentând contravaloarea carburanților considerați a nu putea fi justificați. Iată, însă, că într-o comună din sudul județului Vaslui, la granița cu Galați, un primar a decis să aplice cele mai noi tehnologii, pentru a controla modul în care se consumă motorina instituției.

Pentru a avea o situație cât mai clară și un control asupra consumului de motorină, primarul comunei Vinderei, tânărul și energicul edil Ionuț Ghiur, a investit din fonduri locale în dotarea flotei de utilaje a Serviciului de Gospodărire Comunală Vinderei cu echipamente de ultimă oră, care monitorizează clipă de clipă unde se duc mașinile instituției, cât consumă și, mai ales, dacă se justifică acele cheltuieli cu carburanții.

”Am dotat flota proprie de mașini cu GPS-uri, sonde litrometrice, capace antifurt și un soft de monitorizare a consumului și a traseului parcurs de utilaje, în timp real .De asemenea, am achiziționat un bazin de stocare a motorinei, de 9 tone, dotat cu pompă de alimentare si soft, care ne permite să monitorizăm alimentările de pe fiecare utilaj în parte.

Astfel, cei ce doresc servicii de închiriere a utilajelor trebuie să se adreseze Serviciului de Gospodărire Comunală, din cadrul primăriei Vinderei, întrucât noi știm în orice moment unde se află utilajul și ce lucrări execută.

Vreau să-i asigur pe cetățenii comunei Vinderei,ca aceste investiții erau necesare, iar rezultatele se vor vedea în timp”, este mesajul primarului Ghiur.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here