VIDEO ”Trenulețul” de la Chișinău produce un mare scandal în România! TVR acuză mișmașurile făcute de organizatorii Eurovision!

0
274

Republica Moldova s-a clasat pe locul șapte la Eurovision 2022. Zdob și Zdob și frații Advahov au reprezentat țara vecină în acest an cu piesa Trenulețul, fiind foarte apreciați de public și de juriul internațional. Problema care a stârnit un mare scandal în România este legată de faptul că melodia din țara vecină nu a primit niciun punct din partea juriului românesc, lucru denunțat drept o manevră a celor care au organizat Eurovision, pentru că România acordase punctaj maxim!

Moldova a fost notată în total cu 14 puncte de juriu. Olanda a acordat două, Norvegia – două, Grecia – șase, Armenia – unul, și Italia – cinci. De la celelalte țări nu s-a primit nici un punct, nici măcar din partea României. S-a iscat, în aceste condiții, un mare scandal media, pentru că Televiziunea Română susţiune că juriul din România hotărâse să acorde punctaj maxim reprezentanților Republicii Moldova, Zdob și Zdub și Frații Adhadov, și a precizat că nici jurații, nici reprezentanții TVR nu au fost anunțați de suspiciuni la adresa votului României, citată de România TV.

„Televiziunea Română şi-a asumat în totalitate angajamentul de participare la Eurovision 2022, achitând taxa de participare şi pregătind, alături de echipa lui wrs, un proiect care s-a bucurat de aprecierea publicului.

Cu toate acestea, am fost surprinşi să constatăm că rezultatul votului juriului României nu a fost preluat în calculul clasamentului final, organizatorii atribuind un alt set de punctaje concurenţilor din finală, în numele juriului ţării noastre. Precizăm că juriul din România a decis să acorde punctaj maxim reprezentanţilor Moldovei”, anunță TVR.

Într-un mesaj transmis reprezentanţilor ţărilor participante, sâmbătă noaptea, chiar în timpul anunţării rezultatelor votului juriilor naţionale pentru finala ESC (în jurul orei 01.00), EBU a comunicat că: ” În analiza voturilor date de juriile naţionale de către partenerul de vot pan-european al Uniunii Europene de Radiodifuziune (EBU) după cea de-a doua repetiţie generală a celei de-a doua semifinale a Eurovision Song Contest (ESC) 2022, au fost identificate anumite modele de vot neregulate (‘irregular’) în rezultatele a şase ţări. Pentru a respecta Instrucţiunile de vot ale Concursului, EBU a lucrat cu partenerul său de vot pentru a calcula un rezultat agregat substitut pentru fiecare ţară în cauză, atât pentru a doua semifinală, cât şi pentru marea finală (calculat pe baza rezultatelor altor ţări cu vot similar)”.

Print Friendly, PDF & Email

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!