Doi primari ai Iașului, Mihai Chirica și Gheorghe Nechita, au ajuns să se judece la Bârlad! Pe 16 mai, doar o primă amânare!

0
136

Cele 60 de volume din dosarul Skoda le vor da mari bătăi de cap judecătorilor bârlădeni, după ce Curtea de Apel Iași a decis strămutarea dosarului Skoda de la Iași la Judecătoria Bârlad. Luni, pe 16 mai, a fost primul termen de judecată, dar prima înfățișare la Bârlad s-a încheiat cu o amânare.

Primarul Iaşului, Mihai Chirica, şi fostul primar, Gheorghe Nichita, sunt citaţi în calitate de inculpaţi. Mihai Chirica a cerut Curţii de Apel Iaşi, chiar din prima săptămână a anului, să admită strămutarea procesului într-un alt oraş. Apărătorii edilului considerau că Iaşul nu poate asigura condiţiile necesare unei judecăţi imparţiale. În motivarea cererii, avocaţii actualului primar au adus în discuţie atât amplele campanii de presă care ar putea influenţa decizia magistraţilor ieşeni, cât şi riscul unor manifestaţii de stradă în cazul pronunţării unei soluţii de achitare.

Dosarul “Skoda” a fost trimis în instanţă în urmă cu un an, fiind înregistrat pe rolul Judecătoriei pe 27 ianuarie 2021. În dosar se regăsesc atât Mihai Chirica, cât și Gheorghe Nichita, alături de Dumitru Tomorug, fostul directorul tehnic al Primăriei, Doina Florescu, fosta şefă a serviciului juridic din Palatul Roznovanu, şi Costică Chişcă, fost şef al serviciului administrativ. Aceștia sunt judecaţi sub acuzaţia de abuz în serviciu.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, în 2013, cei cinci angajaţi ai municipalităţii ar fi dispus achiziţionarea de către Primărie a patru autoturisme Skoda deşi, la acea dată, restricţiile bugetare interziceau primăriilor astfel de contracte. Prejudiciul cauzat ar fi fost de 103.000 euro.

Print Friendly, PDF & Email

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!