Încep lucrările de modernizare a Ambulatoriului de Specialitate de la Spitalul ”Elena Beldiman” Bârlad! Vestea așteptată de bârlădeni!

0
361

Primarul Municipiului Bârlad, Dumitru Boroș, a participat miercuri, 18 mai 2022, la organizarea de șantier pentru unul dintre cele mai importante proiecte ce vizează reabilitarea sistemului sanitar bârlădean, respectiv „Modernizarea și dotarea Ambulatoriului de Specialitate din cadrul Spitalului Municipal de Urgență „Elena Beldiman”. Investiția are o valoare de peste 18 milioane de lei, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene.

Constructorul desemnat în urma licitației de achiziții a lucrărilor este Asocierea SC KATAR CONNEG SRL și GRUPPO GE.DI.

„Vorbim despre unul dintre cele mai importante și de anvergură proiecte pentru sistemul sanitar local. Modernizarea și dotarea Ambulatoriului de specialitate înseamnă executarea unui set complex de lucrări care, la final, vor asigura condiții optime pentru servicii medicale de calitate. Iar principalii beneficiari vor fi bârlădenii, și nu numai! Pentru orice comunitate, un sistem sanitar bine pus la punct, atât ca bază materială, cât și ca personal sanitar, reprezintă un punct forte.

Prin urmare, ne vom îndrepta toată atenția și ne vom concentra eforturile pentru a implementa și duce la bun sfârșit astfel de proiecte esențiale pentru orașul nostrum”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Importanța acordată sistemului sanitar de către actuala administrație a Bârladului este dovedită și de faptul că, numai în ultimii cinci ani, valoarea totală a fondurilor alocate, din bugetul local, Spitalului Municipal de Urgență „Elena Beldiman” este de peste 12 milioane lei, fiind cea mai mare sumă alocată vreodată acestei unități.

Pentru anul 2022, din excedentul bugetar al anului anterior, de la bugetul local și dintr-un împrumut s-au mai alocat:

  • 7,28 milioane lei pentru Ambulatoriul de Specialitate;
  • 3,5 milioane lei pentru Pavilionul Central al Spitalului „Elena Beldiman”;
  • 2,5 milioane lei pentru Secția Pediatrie;
    De asemenea, din bugetul anului 2022 s-au mai rezervat alte 2 milioane de lei – dar se vor cheltui doar 1,5 milioane lei – pentru întocmirea documentației necesare construirii unui corp nou de clădire la Spitalul Municipal, care se adaugă la sumele de mai sus ca sprijin pentru sistemul sanitar local.
Print Friendly, PDF & Email

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!