Războiul din Ucraina unește investitorii din România și R.Moldova! Mesajul președintelui CCIA Vaslui, la întâlnirea cu oficialitățile de la Chișinău și București!

0
256

Prezent, zilele trecute, la Forumul Economic România-Republica Moldova, desfășurat la Chișinău, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Vaslui, Ionel Constantin, a avut un discurs aplaudat de către cei prezenți.

”Ne întâlnim de foarte multe ori și a venit momentul, în aceste momente tragice pentru vecinii ucraineni, să punem laolaltă câteva lucruri. Avem nevoie de o platformă comună cu R.Moldova, pentru investiții în România și Republica Moldova. Haideți să vedem, ce obiective trebuiesc imediat Republicii Moldova și României. Să identificăm, prin cele două camere de comerț și industrie, din România și R.Moldova, investitorii care doresc să participe pe această platformă comună. Bani sunt. Războiul i-a scos la suprafață și pe cei bogați și pe cei mai puțin bogați. Bani sunt, minte avem. Rămâne doar voința politică.

Vă rog să aveți încredere în investitorii români, pentru că sunt frații dvs de pe celălalt mal al Prutului, chiar dacă suntem mai puțini și mai firavi în investițiile din R.Moldova, cum sunt ai dvs în România.

Mi-aș dori să aveți în vedere refacerea ”Drumului vinului”, este un drum comun, pornind din Moldova istorică a lui Ștefan cel Mare, trecând prin Iași, Vaslui, Lăpușna, și ajungând în vinăriile dvs atât de cunoscute și atât de prețuite la noi, în România. Aș vrea să cred că, prin platforma pe care o vom crea, își vor găsi locul o serie de proiecte din turism, o serie de proiecte din industrie, refacerea acelor industrii de vârf, atât de necesare României și Republicii Moldova.

Haideți să pregătim împreună viitorii conducători de întreprinderi, românești și moldovenești! Republica Moldova are oameni foarte buni, manageri performanți, vă spun ca un om care am condus o delegație olandeză prin țara dvs și prin România, iar membrii delegații au rămas uimiți de ceea ce au văzut. Nu și-au închipuit că în aceste două țări sunt oameni atât de pregătiți.

Domnilor miniștri, domnilor secretari de stat din România, din R.Moldova, vă rugăm să vă aplecați asupra problemelor Camerelor de Comerț din cele două țări, instituții care au oameni performanți, în ambele țări. Noi știm, în România, ce probleme avem. Haideți să punem accent, în aceste vremuri grele, pe produsele proprii, românești și moldovenești. Avem cu ce ne prezenta.

Sper că vom face mai mult. Să vorbim mai puțin și să facem mai mult”, a spus Ionel Constantin.

Prezent la reuniunea oamenilor de afaceri de pe cele două maluri ale Prutului, Ionel Sandu, managerul general al companiei Radical Grup Vaslui, a spus că inițiativa este foarte bună, trebuie doar găsiți pașii concreți spre relații de afaceri profitabile pentru ambele părți.

”Este un eveniment deosebit, care vine în aceste vremuri grele, tulburi, provocate de conflictul din Ucraina. Este nevoie ca oamenii de afaceri din România și Republica Moldova să găsească un limbaj comun, să dezvoltăm afaceri atât la Chișinău, cât și la Vaslui, Iași sau București!, a spus Ionel Sandu.

Forumul Economic România-Republica Moldova, organizat de Asociația Investitorilor din România în Republica Moldova, în parteneriat cu Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului și Biroul de Promovare Comercial Economică din cadrul Ambasada României Chișinău, a reprezentat primul mare eveniment cu prezență fizică de o asemenea anvergură, după mai bine de doi ani.

Bucurandu-se de o aleasa prezență, în fața a peste 120 de participanți, a fost transmis un mesaj clar si ferm prin care, toții partipanții la Forum,, s-au angajat sa contribuie la armonizarea mediului de afaceri din Republica Moldova cu cel din România și, implicit, cu cel din Uniunea Europeană, la consolidarea relațiilor bilaterale și dezvoltarea de noi relații de parteneriat.

Print Friendly, PDF & Email

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!