SCANDALOS! Taximetriști din Vaslui, fără carte de muncă, lucrează noaptea la negru! CINE să-i controleze?

0
565

Un grup de taximetriști din Vaslui ne-a sesizat un fapt grav care se petrece în rândul șoferilor de taxiuri din oraș. Este vorba, susțin aceștia, despre faptul că, noapte de noapte, unele persoane lucrează pe taximetre, fără a avea carte de muncă. Aceștia conduc mașinile galbene fără nicio teamă, la negru, după ce s-au înțeles cu proprietarii taximetrelor, să le plătească o sumă de bani, pentru folosirea taxiurilor pe timp de noapte.

”Majoritatea avem cărți de muncă, plătim impozite la stat, dar sunt printre noi, noaptea, și șoferi care sunt angajați ziua în diverse instituții sau firme, iar noaptea, de la 9 până spre dimineață, câștigă bani la negru. Practic, se înțeleg cu proprietarul taxiului, să îi dea acestuia 50, 60, 100 de lei, dimineața, când îi predau mașina. O să-i întâlniți în fața gării sau la spital, noaptea.

Poliția nu are ce să le facă. Dacă îi oprește în trafic, le cere permisul, actele mașinii sau atestatul de taximetrist, nu au atribuții de verificare a cărților de muncă. Cei de la ITM lucrează ca bugetarii, de la 8.00 la 16.00, cine să-i controleze? Nimeni! Uite-așa, înflorește evaziunea. Noi stăm cu contractele de muncă în torpedouri, plătim taxe și impozite pentru tot ce încasăm, alți colegi de-ai noștri, noaptea, fac bani la negru, fără nicio problemă”, susțin taximetriștii care ne-au sesizat situația.

Print Friendly, PDF & Email

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!