Sentință-ȘOC la Tribunalul Vaslui! Fostul primar de Drânceni și nora acestuia, închisoare cu executare! Sentința NU este definitivă!

0
1635

Magistrații Tribunalului Vaslui au dat cea mai grea sentință care s-a auzit vreodată la Vaslui, împotriva unui primar. Marți seara, pe portalul Tribunalului a fost publicată sentința în dosarul 2113/89/2019, prin care atât fostul primar al comunei Drânceni, Gelu Pecheanu, cât și nora acestuia, Adnana Florina, sunt condamnați la închisoare cu executare. Sentința poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile, însă este greu de crezut că se va întâmpla o minune pentru Pecheanu, la Curtea de Apel Iași.

Iată decizia magistraților vasluieni:

”În temeiul art.396 alin.2 Cod pr.penală, condamnă inculpatul Pecheanu Gelu, astfel:

– pentru comiterea infracțiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, faptă prev. de art. 18 ind. 1 alin. 1 din Legea 78/2000 (2 acte materiale), cu aplicarea art. 35 alin. 1 NCP, la pedeapsa de 3 (trei) ani și 6 (șase) luni închisoare și 3 (trei) ani interzicerea drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a ?i b NCP, ca pedeapsă complementară;

– pentru comiterea infrac?iunii de fals intelectual, prev. de art. 321 alin. 1 NCP, cu aplicarea art. 35 alin. 1 NCP (25 acte materiale) la pedeapsa de 1 (un) an și 6 (șase) luni închisoare.

În baza art. 38 alin. 1, art. 38 alin. 1 lit. b ?i art. 45 alin. 1 NCP, dispune contopirea pedepselor aplicate inculpatului Pecheanu Gelu, urmând ca acesta să execute pedeapsa rezultantă de 4 (patru) ani închisoare și 3 (trei) ani interzicerea drepturilor, prev. de art. 66 alin. 1 lit. a ?i b NCP ca pedeapsă complementară.

În baza art. 65 alin. 1 ?i 3 NCP, dispune ca pedeapsă accesorie inculpatului Pecheanu Gelu interzicerea exercitării drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a și b NCP, care se va executa după rămânerea definitivă a prezentei sentințe penale și până când pedeapsa principală va fi executată sau considerată ca executată.

2. În temeiul art.396 alin.2 Cod pr.penală, condamnă inculpata Pecheanu (fostă Codreanu) Florina Adnana, astfel:

– pentru complicitate la infracţiunea de folosire sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, faptă prev. de art. 18 ind. 1 alin. 1 din Legea 78/2000, cu aplicarea art. 35 alin. 1 NCP, cu aplicarea art. 48 alin. 1 NCP (2 acte materiale) la pedeapsa de 2 (doi) ani și 6 (șase) luni închisoare și 2 (doi) ani pedeapsă complementară a interzicerii exercitării drepturilor, prev. de art. 66 alin. 1 lit. a ?i b NCP.

– pentru comiterea infracțiunii de fals intelectual, prev. de art. 321 alin. 1 NCP, cu aplicarea art. 35 alin. 1 NCP (23 acte materiale) la pedeapsa de 1 (un) an ?i 6 (șase) luni închisoare.

– pentru comiterea infracțiunii de fals intelectual, prev. de art. 321 alin. 1 NCP, cu aplicarea art. 35 alin. 1 NCP (12 acte materiale) la o pedeapsa de 1 (un) an și 3 (trei) luni închisoare.

În temeiul art. 38 alin. 1, art. 38 alin. 1 lit. b și art. 45 alin. 1 NCP, dispune contopirea pedepselor aplicate inculpatei Pecheanu (fostă Codreanu) Florina Adnana, urmând ca aceasta să execute pedeapsa rezultantă de 3 (trei) ani și 5 (cinci) luni închisoare și 2 (doi) ani interzicerea ca pedeapsă complementară a exercitării drepturilor, prev. de art. 66 alin. 1 lit. a ?i b NCP.

Potrivit art. 65 alin. 1 ?i 3 NCP, față de inculpata Pecheanu (fostă Codreanu) Florina Adnana dispune aplicarea unei pedepse accesorii a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a și b NCP, care se va executa după rămânerea definitivă a prezentei sentințe penale și până la executarea pedepsei principale sau până când aceasta va fi considerată ca fiind executată.

Conf. art. 68 alin.1 lit. c NCP, pedeapsa complementară aplicată celor 2 inculpați se va executa după ce pedeapsa cu închisoarea va fi executată, după grațierea totală sau a restului de pedeapsă, după împlinirea termenului de prescripție a executării pedepsei închisorii sau după expirarea termenului de supraveghere a liberării condiționate”.

În baza art. 19, 25, 397 NCPP, art. 1165, 1357, 1369, 1370, 1381, 1382, 1383, 1385, 1386 NCC, dispune admiterea acțiunii civile formulate de partea civilă Primăria UAT comuna Drânceni, jud. Vaslui, în sensul obligării în solidar a inculpaților la plata sumei de 36.000 lei la care se va adăuga dobânda legală calculată de la data de 09.05.2019 până la momentul în care întreg debitul va fi achitat.

Conf. art. 112 alin. 1 lit. e NCP, dispune confiscarea specială de la cei 2 inculpați a sumei de 12.038,58 euro”.

Pecheanu a fost acuzat de procurorii DNA pentru faptul că și-ar fi angajat nora, pe Adnana Florina Pecheanu, ca manager de proiect, chiar dacã aceasta nu avea pregãtirea necesarã, fiind studentă la momentul angajării. În acel moment, fata nu era căsătorită cu băiatul primarului. Adnana Pecheanu a încheiat un contract individual de muncã cu socrul sãu, stabilindu-i-se un salariu de 550 de euro pe lunã, pe toatã durata proiectului (22 luni). La momentul semnãrii contractului de muncã, potrivit DNA, tânãra nu îndeplinea conditiile. Ancheta procurorilor DNA a demonstrat că fata era angajatã fictiv, doar pentru a semna statele de platã si pentru a încasa salariile.

Print Friendly, PDF & Email

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!