Elevii din Negrești și Băcești, sfătuiți să nu discrimineze alte persoane! Acțiune de prevenție a IPJ Vaslui

0
337

În perioada 22 – 27 mai a.c., Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui derulează  activități preventive în cadrul celei de-a XVI-a ediție a campaniei naționale „Săptămâna Prevenirii Criminalității”, în județul Vaslui.

În data de 23 mai 2022, conform calendarului activitățilordincadrul „Săptămânii Prevenirii Criminalității”,  polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu polițiști din cadrul Biroului Siguranța Școlară și polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, au desfășurat activități de informare și de prevenire a discriminării în unități de învățământ.

Activitățile au vizat creșterea gradului de informare într-un domeniu sensibil la nivelul societății, prevenirea infracțiunilor motivate de ură și formarea unor comportamente non-discriminatorii. 

Astfel, elevi din cadrul Școlii Gimnaziale „Teodor Juncu” din Băcești și ai Liceului Tehnologic „Nicolae Iorga” din Negrești au discutat cu polițiștii despre noțiunile generale privind discriminarea, stereotipuri și prejudecăți, toleranță, responsabilitate, precum și cunoașterea drepturilor și a obligațiilor în astfel de situații.

Recomandări oferite de polițiști:

  • Informează-te împreună cu adulţii despre drepturile omului deoarece discriminarea presupune încălcarea sau restrângerea acestora.
  • Povesteşte cu prietenii despre acte de discriminare pe care le-ai trăit, la care ai fost părtaș sau de care ai auzit. 
  • Accesează site-urile Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării –  www.cncd.org.ro, Coaliţiei antidiscriminare – www.antidiscriminare.ro sau ong-urilor care luptă împotriva discriminării.
  • Caută nume de persoane care au luptat contra discriminării de-a lungul timpului și citeşte cât mai multe despre ei (de exemplu: Nelson Mandela si Gandhi, ambii primind și Premiul Nobel pentru Pace).

Print Friendly, PDF & Email

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!