VIDEO Ieri, 1.125 de tineri vasluieni au spus ”Adio” vieții de liceu! Urmează anii frumoși de facultate, vin alte provocări!

0
308

Cu bune și cu rele, peste 1.100 de tineri ai Vasluiului au terminat cei patru ani de liceu, fiind sărbătoriți, ieri, de către un oraș întreg. Ziua Absolventului 2022 a însemnat un moment aparte, pentru părinți, bunici, prieteni, nu în ultimul rând, pentru profesori. Cu lacrimi în ochi, dascălii vasluieni și-au luat rămas bun de la foștii elevi, pregătindu-se pentru a îndruma pașii unei noi generații de copii. Vor urma ani de provocări, greutăți, unii vor pleca la facultăți, alții vor învăța o meserie, fiecare își va găsi drumul său.

Ieri, 408 dintre absolvenți au fost de la Liceul Ștefan Procopiu, cel mai mare liceu al orașului. 209 au fost de la Emil Racoviță, 182 de la Anghel Rugină, 178 de la LMK și doar 63 de la Liceul cu Program Sportiv. Pentru toți, primarul Vasile Pavăl a avut un cuvânt emoționant, prin care le-a dat încredere că vor reuși în viață.

”Iată-ne din nou în fața unui eveniment a cărui unicitate copleșește, în fiecare an, laolaltă, elevi, dascăli și părinți:

Ziua Absolventului!

Ne reîntâlnim – conform tradiției (nefericit întrerupte în ultimii ani) – în miezul emblematic al Vasluiului, sub chipul înnegurat de vremi al marelui Ștefan, pentru a marca așa cum se cuvine acest moment aflat sub semnul adolescenței și al speranței.

Bucuria și tristețea unui final se îngemănează cu privirile pline de azurul zilei de mâine, prima zi a unui drum, cel al împlinirii, al experienței de viață.

Sărbătoarea acestei zile este, de bună seamă, nu numai a voastră, dragi absolvenți, ci și a tuturor celor care v-au fost alături în toți acești ani – dascăli și părinți – cu grija și zbaterea lor pentru voi și pentru devenirea voastră.

Să nu pregetați în a le dărui întotdeauna gândul vostru încărcat de iubire și recunoștință. Atingerea lor s-a dorit a fi, în fiecare clipă, aripă protectoare întru știință de carte, educație aleasă și zidire temeinică și cu folos.

Sunteți copiii noștri; ne-ați făcut mândri și știm că veți reinventa mândria de mâine cu forța, cu credința și cu speranța voastră de a izbândi.

Luați-vă visurile în mâini și reușita va fi a voastră! Viitorul vă aparține, căci ați luat cu voi din trecut tot ce a fost mai bun:  valoare, bun simț și tăria modelelor.

În final, vă spun doar atât: să credeți în voi și în forțele voastre!

Vă voi aștepta  mereu, cu aceeași bucurie, să reveniți la Vaslui, orașul în care v-ați născut și v-ați format”, a spus primarul.

Iată și șefii de promoție ai celor șase licee din oraș, cu mențiunea că doi dintre cei șase sunt din Bălteni, fapt care îl face foarte mândru pe primarul localității, Relu Brașoveanu:

Tuturor, le dorim succes în viață, să nu uite de orașul în care au trăit cei mai frumoși ani din viață și să ia deciziile cele mai bune, pentru că, de acum încolo, alegerile le aparțin. Succes, dragi absolvenți vasluieni!

Print Friendly, PDF & Email

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!