Urmă de URS în zona comunei Tăcuta, la granița cu județul Iași! Pădurarii din Vaslui și Iași, în alertă!

0
983

Pădurarii din mai multe județe ale Moldovei sunt în alertă, după ce, în apropierea satului Cujba, din comuna Tăcuta, județul Vaslui, la doar 1,7 km de satul Dobrovăț, din comuna ieșeană cu același nume, un pădurar a descoperit o urmă ciudată, care pare a fi de urs. Pe 26 mai, Ocolul Silvic Dobrovăț anunța Direcția Silvică a județului Iași despre faptul că ”în data de 25.05.2022, pe raza fondului cinegetic 44 Pietrosu au fost identificate urme de animal sălbatic nespecifice zonei”.

”Analizând planșele foto efectuate la fața locului, s-a concluzionat că urmele de animal identificate în fondul forestier național ar putea fi de ura. Zona unde au fost identificate urmele este amplasată în extravilanul comunei Dobrovăț, jud. Iași, la 1,7 km de satul Dobrovăț și la 3 km de satul Cujba, din comuna Tăcuta, jud. Vaslui”, scrie în raportul oficial înaintat al evenimentului.

Pădurarii ieșeni spun că, până la întocmirii raportului, adică până pe 26 mai, nu au fost raportate evenimente legate de prezența unui urs în zona celor două județe, dar sunt în alertă maximă, pentru a anunța populația, în cazul apariției unui urs în zona noastră.

Print Friendly, PDF & Email

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!