Liberalii vasluieni au ales noua conducere a partidului, după o ședință cu multe răsturnări de situație!

0
1431

Consiliul Naţional al PNL a votat, vineri, la Poiana Braşov, noile funcţii de conducere din cadrul partidului. Europarlamentarul Dan Motreanu a fost ales în funcţia de prim-vicepreşedinte în domeniul strategiilor politice. Liberalii vasluieni, conduși de președintele organizației județene, Nelu Tătaru, și secretarul executiv, Daniel Onofrei, au votat noua conducere a partidului.

Lucian Bode, ministru de Interne, a fost ales în funcţia de secretar general al partidului, iar senatorul Virgil Guran în cea de vicepreşedinte în domeniul apărării şi siguranţei naţionale. Acesta a primit 606 de voturi pentru şi 40 e voturi au fost anulate. El nu a avut contracandidat pentru funcţia de secretar general.

Virgil Popescu, care îşi depusese candidatura la funcţia de prim-vicepreşedinte, s-a retras, vineri, din cursă. De asemenea, parlamentarii Ben Oni Ardelean şi Sorin Moldovan s-au retras de la cea de vicepreşedinte în domeniul apărării şi siguranţei naţionale.

Motreanu a spus, la reuniunea Consiliului Naţional al PNL, că s-a decis să candideze pentru funcţia de prim-vicepreşedinte al partidului pentru a aduce un plus de experienţă în bătăliile politice, menţionând că a făcut parte din 2004 din toate echipele de campanie centrale ale partidului şi pe cea din 2019 a câştigat-o cu un scor important.

„Sigur ne aşteaptă o perioadă dificilă, o perioadă foarte grea într-un context internaţional foarte greu şi cred că acest gest al lui Virgil Popescu (de a-şi retrage candidatura -n.r.) are o semnificaţie mult mai mare decât pare la prima vedere, pentru că arată atât maturitatea noastră, cât şi începutul unei unităţi care să ducă Partidul Naţional Liberal din nou la un scor care să ne permită să câştigăm alegerile”, a spus acesta.

„Avem nevoie de unitate în acest moment mai mult ca niciodată şi avem nevoie de această unitate pentru a ne concentra pe problemele care există astăzi, o mare provocare pentru guvernul condus de premierul liberal, şi cred că toată energia miniştrilor noştri, toată energia partidului nostru trebuie dusă în această direcţie”, a adăugat el.

Print Friendly, PDF & Email

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!