O bârlădeancă a cutreierat mările lumii, pentru a deprinde tainele carierei de ofițer în Marina Militară Română! Felicitări, Mălina Andreea Buzamăt!

3
4595

Nava-școală „Mircea” a acostat sâmbătă, 30 iulie, în portul militar Constanța, după ce a executat un marș de instrucție cu o durată de 54 de zile. La bordul velierului, au efectuat stagiul de practică 92 de studenți militari din anul al II-lea de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, precum și opt studenți străini de la academii navale partenere din Bulgaria, Marea Britanie, Polonia și Statele Unite ale Americii.

La bordul navei-școală a fost și o tânără din Bârlad, Mălina Andreea Buzamăt, viitor ofițer al Marinei Militare Române, fiica managerului general al Reiser Bârlad, Daniel Buzamăt. Frumoasă și ambițioasă, Mălina a îndeplinit toate ordinele primite, conștientă fiind că anii de pregătire din Academie o vor ajuta în cariera militară viitoare. De altfel, viitorul ofițer al Marinei a fost așteptat, la sosirea acasă, de părinți, care i-au transmis gândurile de iubire și de susținere, după 54 de zile petrecute pe mare.

Nava-școală „Mircea” a plecat din țară la data de 6 iunie, iar pe parcursul marșului a efectuat escale în porturile Augusta și Genova (Italia), Valencia (Spania), Valletta (Malta) și Alexandria (Egipt). În porturile Genova și Valencia, nava militară românească a participat alături de alte veliere la Regata „Iacobus Maris”.

Pentru cadeții aflați la bordul navei-școală „Mircea”, marșul de instrucție a fost prima activitate în cadrul căreia s-au familiarizat cu viața pe mare și cu lucrul în echipă. Studenții și-au format și și-au dezvoltat deprinderile marinărești, prin executarea unor lucrări cu grad ridicat de risc, în arboradă la velatura navei, și a serviciilor de gardă și cart pe navă, precum și prin exploatarea, în siguranță, a instalațiilor și echipamentelor de la bordul navei, a anunțat Ministerul Apărării.

Print Friendly, PDF & Email

3 COMENTARII

  1. Buna ziua! Faceti reclama unei persoane fizice pe banii Reiser! Dl director nu ar trebui sa se ingrijoreze de un eventual audit/control al Curtii de Conturi?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here