Peste 100.000 de contracte part-time, desființate! Fostul ministru al Sănătății, dr. Nelu Tătaru: ”Este o măsură propusă de PSD”

1
672

Peste 100.000 de contracte part-time au fost desființate în ultima săptămână, anunță Inspecția Muncii. Vorbim despre aproape 15% din numărul total al contractelor de acest fel înregistrate în România. Contractele part-time sunt suprataxate, iar patronii au decis să le desființeze. În acest moment, în România au rămas mai puțin de un milion de contracte cu timp parțial, 958 de mii, mai exact

Legat de acest subiect fierbinte, care a produs multă nemulțumire în piața muncii, deputatul liberal de Vaslui, dr. Nelu Tătaru, președintele organizației județene PNL, spune că, cităm, ”Este o măsură propusă de PSD, care deține și Ministerul de Finanțe și al Muncii, și care a mai introdus această măsură și în trecut”.

”PNL nu este singur la guvernare, ci cu alte două partide, aceasta este realitatea. A fost rezultatul unei concesii la nivelul coaliției, dar cel mai important e să spunem că nicio măsură nu e definitivă. Analizăm impactul pe care îl are această măsură asupra oamenilor de bună credință și sigur că există și varianta renunțării la aceasta. Introducerea ei s-a bazat pe o analiză de la Ministerul de Finanțe, condus de PSD.

Ori, Partidul Național Liberal consideră că parteneriatul cu mediul de afaceri este esențial pentru o guvernare eficientă. La negocierile pe noul cod fiscal, PNL și-a asumat clar sprijinul pentru mediul de afaceri. Noi ne-am bătut pentru măsuri cât mai eficiente fiscal, care să afecteze cât mai puțin mediul de afaceri. PNL a reușit să mențină cota unică, impozitul progresiv nu a fost introdus, taxa de solidaritate și suprataxarea companiilor nu au apărut. Suprataxarea companiilor ar fi condus la creșteri de prețuri și concedieri”, spune fostul ministru al Sănătății.

Deputatul Tătaru a mai completat, spunând că primul pachet ”Sprijin pentru România”, lansat de Guvernul Ciucă, în valoare de 17 miliarde de lei, conținea 60% măsuri pentru economie și mediul de afaceri. ”Guvernul Ciucă a alocat cel mai mare buget de investiții din ultimii 32 de ani”, a mai spus deputatul PNL de Vaslui.

Print Friendly, PDF & Email

1 COMENTARIU

  1. asa sint supusi oamenii care au mai ramas in Romania la chinuri mai mari decit cele de nastere….. e usor de dat vina,,, dar mai greu de gasit masura…. cita… rusinea adunata !!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.