Buget impresionant, de 500.000 de lei, pentru Zilele Municipiului Vaslui, parteneriat între Primăria Vaslui și Consiliul Județean! Iată ce se va întâmpla în oraș, timp de trei zile!

1
773

Vor fi trei zile pline de activități, în diverse locuri din oraș, cu invitați surpriză. Asta promite primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, cel care a făcut joi, cu 48 de ore înainte de deschiderea oficială a Zilelor Culturale ale Municipiului Vaslui, o trecere în revistă a evenimentelor care se vor petrece la Vaslui, de zilele orașului.

”De data aceasta, vorbim de un parteneriat cu Consiliul Județean, cu instituțiile care aparțin de CJ Vaslui, fie că vorbim de Biblioteca Județean, de Muzeul Județean ”Ștefan cel Mare” sau de Centrul Județean al Creației Populare. Vor fi acțiuni în diferite locații, cu diferiți parteneri, cu diferiți artiști și cu aportul meu și al colegilor implicați în pregătirea acestui eveniment. Venim după o perioadă destul de dificilă, am făcut și anul trecut, dar un pic mai restrâns, de data aceasta totul se va organiza fără nicio restricție. Avem musafiri din comunitățile cu care Vasluiul este înfrățit, îi așteptăm să ne fie alături.

Sâmbătă, pe 13 august, dăm startul Zilelor Culturale în zona din fața Judecătoriei, a Bibliotecii Județene, în Parcul Independenței, unde ne vom aduna cei care am pregătit aceste manifestări. Vor fi prezenți copii de la Palatul Copiilor, de la Fanfara Rotaria, de acolo ne deplasăm spre Parcul Copou, unde este punctul de începere al acțiunilor. Vor fi manifestări în toate zonele orașului, pentru ziua de sâmbătă, ca și pentru celelalte două zile. Punctul final al primei zile va fi în Centrul Civic, un spectacol pentru tineri și nu numai, Raluka și Proiectul Balcanic. Sper să fie o zi pe gustul tinerilor. Intrarea în Centrul Civic va fi liberă”, a anunțat primarul Pavăl.

Ziua de duminică va continua în aceeași notă, cu acțiuni în tot orașul, pe terenurile de sport, cu expoziții în foaierul Casei de Cultură și al Primăriei, cu spectacole în Parcul Copou, diverse acțiuni sportive. Ziua de duminică se va încheia cu recitalul Paulei Seling și al îndrăgitului compozitor moldovean Eugen Doga. Să mai spunem că, pentru ziua de duminică, primăria va așeza în Piața Civică un număr mare de scaune, pentru ca spectatorii să poată urmări, ca într-o sală de spectacole, cele două concerte ale serii, cu o notă de eleganță.

Ziua de luni, cea care încheie Zilele Culturale ale Vasluiului, va avea în prim plan două evenimente importante. Primul va fi sărbătorirea cuplurilor care împlinesc 50 de ani de căsătorie, la ora 14.00, după care, seara, va fi un recital de excepție al Fraților Adhadov și al trupei Zdob și Zdub. ”Acțiunile se vor încheia în jurul orei 23.30. Timp de trei zile, în paralel, la ștrand, am pregătit o zonă de alimentație publică și un parc pentru copii”, a spus primarul Pavăl.

Edilul orașului cere vasluienilor să fie prezenți alături de primărie, în aceste zile, pentru a demonstra că Vasluiul este un oraș european, un oraș curat, care merită să fie vizitat. Strada Ștefan cel Mare nu va fi închisă, pe parcursul celor trei zile, chiar dacă în centru vor fi spectacole, seară de seară. Vasile Pavăl a spus că bugetul manifestării se ridică în jurul a 500.000 lei, câte 250.000 de lei din partea fiecărei instituții partenere, Primăria și Consiliul Județean. Cât privește trupele și artiștii care vor veni la Vaslui, Vasile Pavăl a spus că onorariul artiștilor pornește de la 8.000 de euro și ajunge la 11.000 de euro, la concertul Zdob și Zdub.

Print Friendly, PDF & Email

1 COMENTARIU

  1. The next time I read a blog, Hopefully it doesnt disappoint me just as much as this one. I mean, Yes, it was my choice to read, but I really believed youd have something interesting to talk about. All I hear is a bunch of moaning about something that you can fix if you werent too busy seeking attention.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.