Locuiți în Bârlad și aveți copii mici, pe care nu aveți cui să-i lăsați în grijă? Doar până pe 31 august puteți să vă înscrieți micuții la noua creșă a orașului!

1
812

Primarul municipiului Bârlad, Dumitru Boroș, a anunțat că toate cererile de înscriere la noua creșă din Bârlad, recent construită pe strada Mircea cel Bătrân, se fac până pe 31 august. Bârlădenii care intenționează să își ducă micuții la creșă trebuie să meargă la secretariatul Școlii ”Stroe Belloescu” (Școala nr. 10), căreia îi este arondată noua creșă, unde vor completa un formular și vor fi îndrumați cu privire la pașii pe care trebuie să îi urmeze.

După finalizarea construcției (în luna aprilie 2022), municipalitatea locală a predat managementul creșei Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, în baza unei legi adoptate anul trecut, care le dă libertatea autorităților de a transfera aceste unități în responsabilitatea inspectoratelor școlare.

”Noi, ca municipalitate, ne-am făcut datoria și am construit această creșă, la o distanță de 40 de ani de singura ridicată vreodată la Bârlad. Am accesat fonduri guvernamentale, în valoare de 2,28 milioane lei.

Așa cum am mai spus, construcția unei creșe nu trebuie privită doar ca o investiție care rezolvă problemele personale ale câtorva zeci de familii, ci pe ale întregii comunități. Firmele nu rămân fără angajați, iar părinții pot merge la serviciu liniștiți în timp ce copiii lor au parte de condiții sigure de cazare și de îngrijire specializată. Este, așadar, o investiție pe termen lung în economia locală, în siguranța copiilor și în liniștea părinților”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Construită pe o suprafață de 493 mp, având o curte peste 6.500 mp, creșa este una dintre cele mai moderne din județul Vaslui, îndeplinind până în cel mai mic amănunt cerințele Uniunii Europene. Are capacitatea de a găzdui 50 de copii.

Clădirea înglobează spații de joacă, dormitoare, vestiare,cabinet medical, bucătărie, biberonerie, sală pentru spălat vasele, cameră frigorifică, spațiu pentru depozitarea alimentelor, spălătorie, călcătorie, băi.

Print Friendly, PDF & Email

1 COMENTARIU

  1. Buna! Acesta este primul meu comentariu aici, asa ca am vrut doar sa dau un strigat rapid si sa spun ca imi place cu adevarat sa citesc articolele tale. Puteti sugera alte bloguri/site-uri web/forumuri care acopera aceleasi subiecte? Multumiri!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.