Reacția primarului Bârladului, la acuzele legate de personalul Primăriei: „În 2016, la Primăria Bârlad erau 241 de angajați, și nu 80”

2
1132

Ca urmare a perpetuării unor informații false cu privire la numărul de salariați din Primăria Bârlad, primarul Municipiului Bârlad, Dumitru Boroș, infirmă afirmațiile intenționat plasate în mediul public de către persoane preocupate de senzațional, și nu de adevăr.

”Este regretabil că unii demnitari coboară într-atât atacurile încât avansează asemenea informații, care sunt jignitoare nu pentru mine neapărat, ci pentru populația Bârladului.

Eu nu cred că domniile lor nu știau că în 2016, când am preluat funcția de primar, în primărie plus serviciile fără personalitate juridică din cadrul administrației locale erau 241 de angajați. Nu 80, cum au spus dumnealor și cum greșit a preluat și o parte a presei, care nu a găsit necesar să verifice informația.

Dacă am fi fost întrebați, am fi prezentat documente, și nu vorbe: am găsit 241 de angajați, iar astăzi sunt 261 (Primărie, Bibliotecă, Spații Verzi, Direcția de Asistență Socială, Spațiu locativ, Evidenta populației, Stare civilă etc. etc.).

În tabelul prezentat și semnat de Serviciul Resurse Umane și Protecția Muncii, care poate fi verificat atât la Prefectură, la Finanțele Publice și la Agenția Națională a Funcționarilor Publici, și pe care îl facem public, se văd unde sunt diferențele.

În mare, pot să spun că a trebuit să întărim Biroul de Dezvoltare Europeană. Nu puteam aduce în Bârlad aproape 50 de milioane de euro, fără ca cineva să realizeze proiectele.

În 2016, când am preluat primăria, am găsit în derulare doar două proiecte: finalul asfaltării în Țuguiata 2 și finalul lucărilor la reabilitarea Școlii «Iorgu Radu».

Doar atât!

Când am ajuns la Primărie, era liniște în biroul primarului de atâta lipsă de activitate. Tot ce făceam era să semnez facturi de utilități (apa, canal, gaz ,curent, macare pentru animalele de la Grădina Zoologică). Acum, semnăm mii de documente pe lună, care sunt legate de investițiile în derulare.

Tot între persoanele nou angajate se numără un medic școlar, pentru că nu exista niciunul în rețeaua școlară a orașului. În tabel se vede și apariția a 10 salariați la Fondul Locativ. Acest serviciu exista și atunci, noi doar l-am preluat de la Direcția Piețelor, și de aceea angajații se regăsesc între cei apăruți după 2016.

Unde este, deci, triplarea numărului de angajați? Dezamăgitoare este și atitudinea domnului deputat Popica, care a reiterat acest neadevăr chiar pe un post TV. Dumnealui a fost prefect. Ar trebui să știe că Prefectura este cea care stabilește numărul maxim de angajați pe care trebuie să-l aibă o primărie, în funcție de numărul de locuitori ai orașului.

Și tot dumnealui ar trebui să le explice oamenilor că una este organigrama (care permite angajarea unui anumit număr de persoane) și altceva este numărul real de persoane angajate.

În cazul Bârladului, organigrama stabilită de Prefectură conform legii și avizată de Agenția Funcționarilor Publici este de peste 400 de posturi în administrația publică, iar noi avem ocupate 261. Nu ne permitem mai mulți, deși am avea nevoie, pentru că volumul de muncă față de 2016 s-a triplat”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

CITEȘTE și:

Ultima poză cu Valjean în viață! Nu bănuia că va muri, imediat ce s-a despărțit de fiica adorată și fosta soție, la aeroport!

A murit la doar 46 de ani, cu durere în suflet, după ce s-a despărțit de fiica adorată și de fosta soție, pe aeroportul de la Iași. În imaginea de mai sus, Constantin Neculae, poreclit Jean Valjean de Vaslui, zâmbește alături de bunul său prieten, taximetrist de o viață, Crocker, alături de care și-a dus […]

Print Friendly, PDF & Email

S-a deschis LIDL Cartier 13 Decembrie, Vaslui! Nicio promoție, dar oamenii s-au înghesuit prin magazin!

Cu cățel și purcel, cum se spune în popor, vasluienii s-au înghesuit la deschiderea celui de-al treilea supermarket LIDL, cel don zona 13 Decembrie, în zona Școlii 2. Au fost cozi imense la intrarea în magazin, mulți oameni sperând că vor prinde promoții la tigăi, ulei, zahăr sau alte alimente. Nicio promoție, numai că înghesuiala […]

Print Friendly, PDF & Email

Tractorist din Doagele, Dragomirești, strivit sub propriul tractor! Salvatorii au ajuns la locul tragediei!

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al Județului Vaslui intervine cu o autospecială pentru descarcerare grea, o autospecială de stingere cu apă (autospecială echipată cu modul pentru descarcerare/deblocare), o ambulanță SMURD tip C1 (TIM), o ambulanță SMURD tip B2 (EPA) și echipaje specializate pentru salvarea unei persoane care are picioarele prinse sub un tractor, […]

Print Friendly, PDF & Email

Tivas Vaslui, brandul de suflet al vasluienilor, acum într-o nouă prezentare! Carne de porc 100% vasluiană, din fermele familiei Țicău, de la Murgeni!

Când spui Tivas Vaslui, gândul îți fuge spre brandul înființat în urmă cu 30 și ceva de ani în urmă, de către un specialist în industria cărnii, regretatul inginer Dumitru Tânăru. După moartea acestuia, brandul a fost în mare pericol să dispară, pentru că provocările erau foarte mari. A apărut, atunci, providențial, omul de afaceri […]

Print Friendly, PDF & Email

Print Friendly, PDF & Email

2 COMENTARII

  1. Da,totusi,cine a lansat asemenea ordinarii ordinare,asemenea minciuni ordinare,cine sunt scursurile cu apucaturi securist comuniste cararoa le sta atat de tare in gat bravul si destoinicul primar,Dimitru Boros !???Stiu,vad zilnic atacuri miselesti,scorneli de tot rasul,in o fituica controlata de unul,de unii ajunsi mari scule,datorita exceptionalului primar,Dumitru Boros,si atunci,ma intreb,oare nu tot aceasta gasca arunca in spatiul pubil si aceasta minciuna minciuna de.o ordinarie rara !???

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.