”Pinocchio de Bârlad”! Deputatul Eduard Popica îl face și el zob pe primarul Boroș: ”Cheltuiți 20 de milioane de lei pentru salariile din Primărie, să nu spuneți că nu știți”

0
815
FOTO: Deputatul PSD de Vaslui, Eduard Andrei Popica

”Povestea lui Pinocchio se pare că are continuitate, de aceasta dată, la noi, în județul Vaslui, municipiul Bârlad. Să fim înțeleși de la bun început. Aici nu e vorba de nepricepere, ci de ticăloșie”, este reacția de nemulțumire a deputatului PSD de Vaslui, Eduard Andrei Popica, la adresa primarului Dumitru Boroș, pe marginea declarațiilor publice ale edilului, față de schema de personal a instituției și sumele de bani plătite lună de lună pentru aparatul Primăriei.

Deputatul Popica afirmă că, anual, din banii bârlădenilor, Primăria cheltuie, pentru fondul de salarii peste 20 milioane lei, adică peste 5 milioane de euro.

”Prin urmare, printr-un comunicat de presă, scris, evident, de armata de consilieri plătiți din bani publici să acopere inepțiile conducerii Primăriei Bârlad, aceștia încearcă sa inducă în eroare cetățenii municipiului prin tot felul de tertipuri de interpretare, susținând sus și tare ca afirmațiile mele cu privire la cheltuielile salariale și numărul de angajați din Primarie sunt neadevărate sau mincinoase, așa cum și-au făcut introducerea prin comunicatul dat colegilor ziaristi, cei de la biroul de presă.

Astfel, domnul primar al municipiului Bârlad neagă vehement creșterea numărului de salariați și cuantumul salariilor acestora.

Deci, domnule primar, dacă vreți sa vorbim pe cifre exacte, haideți să o facem. Astfel, în 2016 ați preluat conducerea primăriei, cu 80 de funcționari, și imediat, în următorul an, în 2017, ați angajat 14 funcționari, iar în prezent, în 2022, aveti, repet, doar în Primărie, 109 angajați, deci rezultă un plus de 29 de oameni.

Acum haideți sa vedem și ce aveți in plus la serviciile din subordinea primăriei:

La sere-spații verzi – 10 oameni în 2016, iar acum sunt 30.

La Zoo, în  2016 erau 8 oameni, iar in 2022 sunt. 19.

La ALA, în 2016 erau 4 oameni, acum sunt 8.

La DAS, în 2016 erau 8 oameni, acum sunt 18, plus 31 cadre medicale.

La Bibliotecă sunt 10 angajați, Fond locativ – 10, SVSU – 8 angajați și nu mai punem la calcul POLIȚIA Locală, cinematograful, SPA-ul, Centrul de Afaceri etc.

Dar revenind la subiectul inițial, să vedem și ce bani cheltuie Primăria Bârlad, cu toți acești oameni.

Astfel, lunar suma brută cheltuita este de 1.708.949 lei, iar dacă înmulțim cu 12 luni ne va ieși o sumă în jurul a 20.507.388 lei, față de 2 milioane lei cât reprezentau cheltuielile cu salarizarea în 2016. Numai în primărie, cei 109 angajați amintiți mai devreme, sunt plătiți cu 880.012 lei / lună, față de 2016 când cheltuielile cu salariile, tot în aceeași primărie. erau de doar 225.494 lei, deci de 4 ori mai puțin, sau altfel spus 25% din ce plătiți acum. 

Deci domnule primar, reamintindu-ne de unde a apărut această contradicție, iar acum că aveți date exacte despre banii cheltuiți lunar cu angajații din subordine, lăsați copiii municipiul Bârlad să învețe normal și nu mai dați tot felul de recomandări aberante.

P.S. Să nu ieșiți din nou, să spuneți că mințim sau că nu știați aceste cifre, pentru că hârtia atașată o aveți pe birou”, a postat, pe pagina sa de Facebook, deputatul Popica.

CITEȘTE și:

Ultima poză cu Valjean în viață! Nu bănuia că va muri, imediat ce s-a despărțit de fiica adorată și fosta soție, la aeroport!

A murit la doar 46 de ani, cu durere în suflet, după ce s-a despărțit de fiica adorată și de fosta soție, pe aeroportul de la Iași. În imaginea de mai sus, Constantin Neculae, poreclit Jean Valjean de Vaslui, zâmbește alături de bunul său prieten, taximetrist de o viață, Crocker, alături de care și-a dus […]

Print Friendly, PDF & Email

S-a deschis LIDL Cartier 13 Decembrie, Vaslui! Nicio promoție, dar oamenii s-au înghesuit prin magazin!

Cu cățel și purcel, cum se spune în popor, vasluienii s-au înghesuit la deschiderea celui de-al treilea supermarket LIDL, cel don zona 13 Decembrie, în zona Școlii 2. Au fost cozi imense la intrarea în magazin, mulți oameni sperând că vor prinde promoții la tigăi, ulei, zahăr sau alte alimente. Nicio promoție, numai că înghesuiala […]

Print Friendly, PDF & Email

Print Friendly, PDF & Email

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.