Verzii vasluieni protestează la adresa pușculițelor de partid! ”Vor conta doar partidele care plătesc presa. Adio, libertate de exprimare!”, explică liderul Verzilor din județ, Andrei Abutoaiei

0
846
Foto: Andrei Abutoaiei, Președintele Organizației Județene a Partidului Verde

Conform unor date făcute publice în ultimele săptămâni, subvenția publică, în anul 2022, către partidele parlamentare este de 258 milioane lei. Aceleași surse anunță că banii care nu vor fi cheltuiți în acest an se vor reporta în 2024, an electoral, fapt care a pus în alertă multe dintre formațiunile politice neparlamentare, care se văd nedreptățite și ”faultate” de partidele mari. Andrei Abutoaiei, liderul județean al Verzilor, crede că banii de pe subvenție, necheltuiți în acest an, ”vor fi folosiți, în mod mascat, pentru subvenționarea campaniei electorale, anul 2024 fiind un an plin din toate punctele de vedere”.

”Cetățenii trebuie să știe că aceste subvenții ar putea ajunge, în 2024, în an electoral, la jumătate de miliard de lei vechi. Noi, Verzii, am dori mai multă transparență în cheltuirea banilor publici și alocarea acestor sume către politici publice, nu spre pușculițe de partid.

Să spunem clar și deschis: acești bani, aceste subvenții vor duce la cumpărarea presei și la limitarea independenței de exprimare pentru ceielalte partide, în mass-media! Nu vor mai conta decât partidele care plătesc presa, lucru foarte grav pentru o țară democratică”, afirmă Abutoaiei.

Partidul Verde cere, public, reducerea subvenției de către partidele parlamentare și stoparea reportării banilor necheltuiți de la un an la altul.

”În joc este democrația noastră”, mai spune liderul Verzilor vasluieni.

Jurnaliștii de la Recorder au publicat miercuri o anchetă care arată modul în care principalele partide politice plătesc milioane de euro, din bani publici, unor site-uri și televiziuni pentru „propagandă”. Cei mai mulți bani merg către televiziunile de știri Antena 3, România TV, Digi 24, Realitatea și B1TV.

Print Friendly, PDF & Email

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.