Luni, intră în dezbatere moțiunea depusă împotriva ministrului de Interne, Lucian Bode! ”Un text propagandistic, plin de minciuni”, afirmă dr. Nelu Tătaru, președintele PNL Vaslui

1
200

Camera Deputaţilor urmează să dezbată, luni, moţiunea simplă împotriva ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, depusă de 55 de parlamentari USR şi neafiliaţi aparţinând Partidului Forţa Dreptei, iar votul va fi dat miercuri.

Iniţial, moţiunea simplă, intitulată „Siguranţă şi încredere sau debandadă şi furt? Ministrul Bode trebuie să răspundă pentru dezastrul creat”, trebuia să fie dezbătută săptămâna trecută, însă a fost reprogramată la solicitarea ministrului Bode care a anunţat că este „angrenat într-o serie de activităţi cu oficialităţi străine”.

Semnatarii moţiunii cer ca ministrul Bode să plece de la conducerea MAI, deoarece nu a reuşit reformarea instituţiei. Potrivit acestora, „cea mai mare reuşită” a mandatului acestuia este „licitaţia cu dedicaţie pentru achiziţia a 600 de BMW-uri de la prietenul preşedintelui Klaus Iohannis”.

Contactat de reporterii Vasluianul.ro, președintele PNL Vaslui, dr. Nelu Tătaru, deputat de Vaslui, a spus că ”această moțiune este un demers politicianist, cu un text propagandistic, plin de minciuni, pe care ministrul Bode le-a demontat cu dovezi”.

”Ministrul de interne are proiecte esențiale în desfășurare acum, printre care aderarea la Schengen și are un program foarte încărcat, plin de întâlniri pe acest subiect. Lucian Bode a demonstrat fără echivoc minciuna și dezinformarea lui Cătălin Drulă și a USR. Potrivit raportului Corpului de Control al ministrului de Interne, contractul și fișa specificațiilor tehnice au fost aprobate de Ministerul Transporturilor, în timpul mandatului lui Cătălin Drulă, care și-a dat personal acordul. Ulterior, acesta a fost aprobat și de ministrul USR Cristian Ghinea.

În plus dacă e să aruncăm cu nume și legături, știați că USR a primit în 2016 bani pentru campania electorală de la 4 firme ale lui Michael Schmidt? Peste 100.000 de lei pentru finanțarea campaniilor electorale ale USR. Despre asta n-am auzit nimic. Opoziția face ce știe ea mai bine, scandal, fără să țină cont de proiectele de țară, la care ar trebui să ne raliem cu toții”, spune fostul ministru al Sănătății.

Tătaru acuză faptul că USR nici nu a avut numărul necesar de deputați, pentru a depune o moțiune, fiind nevoiți ”să ia din nou semnături pe datorie de la diverși rătăciți de prin Parlament”.

”USR face scandal degeaba, că doar asta știe să facă, sperând că mai obține puncte electorale, având în vedere colapsul din sondaje. Mai bine s-ar îngriji de grava criză de leadership prin care trec. Cât despre ce reclamă mai exact în moțiune nu a înțeles nimeni, e un text incoerent, în care cei de la USR fac erori grave de logică în tot textul scris.

Ignorând realitățile, sigur că cei de la USR pot depune câte moțiuni doresc. E o vânătoare în orb și un artificiu de imagine prost documentat. Însă e dreptul lor, ca partid parlamentar. Să depună. Să vedem și câte voturi strâng, că aici scârțâie de obicei. De ce? Tocmai pentru că aceste moțiuni n-au substanță, n-au temei și ca atare nu pot fi luate în serios de nicio formațiune serioasă din Parlament”, concluzionează deputatul vasluian.

Print Friendly, PDF & Email

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.