O mare companie de furnizare energie electrică, cu mii de abonați în județul Vaslui, va pleca din România! Ce se va întâmpla cu abonații?

0
270

Grupul Enel şi-a planificat pentru anul viitor plecarea din România, potrivit unui raport prezentat presei cu ocazia conferinţei Capital Markets Day. Enel a anunţat că intenţionează să vândă active în valoare de 21 de miliarde de euro (21,51 miliarde de dolari) pentru a-şi reduce datoria netă, urmând să se concentreze pe prezenţa sa în şase ţări, conform strategiei actualizate a celei mai mari companii italiene de utilităţi prezentate marţi.

Enel are 3 milioane de abonați în România, din care câteva mii de abonați sunt din județul Vaslui.

Ce se va întâmpla cu abonații Enel? Reprezentanţii ANRE au emis un comunicat în care spun că nu va fi întreruptă continuitatea în alimentarea cu energie electrică şi gaz, potrivit legislaţiei actuale.

„În situaţia în care orice operator economic cu activitate în sectorul de furnizare a energiei electrice/gazelor naturale se retrage din piaţa din România, clienţii finali de energie electrică/gaze naturale vor avea asigurată, în mod neîntrerupt, continuitatea furnizării cu energie electrică/gaze naturale, după caz”, precizează ANRE.

Print Friendly, PDF & Email

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.