Deranj mare în vămile din estul României, peste 160 de percheziții ale DNA, într-un mega-dosar de evaziune fiscală

0
368

Operațiune masivă a DNA în vămi, într-un dosar cu prejudiciu estimat la 58 de milioane de lei. Percheziții la 162 de adrese ale unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale, dar și al unei instituții publice.

DNA și Poliția Română informează, prin intermediul unor comunicate de presă, că au loc în acest moment percheziții într-un dosar privind infracțiuni vamale. Faptele au fost comise pe parcursul acestui an, din luna ianuarie și până în prezent.

Este verificat inclusiv sediul unei instituții publice, care nu este identificată. Pe lângă perchezițiile din București, au loc verificări și în județele Iași, Suceava, Botoșani, Ilfov, Ialomița, Arad, Sibiu.

„În cursul zilei de 23 noiembrie 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții în 162 de locații (o instituție publică), restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale situate în județele Iași, Suceava, Botoșani, Ilfov, Ialomița, Arad, Sibiu și municipiul București.

În cauză procurorii au beneficiază de sprijin din partea lucrătorilor din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române (Direcția de Investigare a Criminalității Economice și Financiare și structurile teritoriale aflate în coordonare, Direcția de Operațiuni Speciale, Brigada Operațiuni Speciale Iași, Unitatea Centrală de Analiză a Informației), Direcția Generală Antifraudă Fiscală, Autoritatea Vamală Română, precum și lucrători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Iași, Brigada Specială de Intervenție Jandarmi București și Brigada Mobilă de Jandarmi Bacău” se arată într-un comunicat DNA.

La percheziții participă mai multe structuri ale Poliției Române, Direcția Antifraudă, Autoritatea Vamală, dar și Jandarmeria.

Print Friendly, PDF & Email

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.