26 de pistoale si zeci de mii de cartuse descoperite la Vama Albita

0
3155


Politistii de frontierã din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albita efectueazã cercetãri cu privire la un bãrbat cu cetãtenie moldoveneascã care intentiona sã ajungã în Republica Moldova, Chisinãu, cu 26 pistoale cu aer comprimat fãrã sã detinã documentele prevãzute de lege necesare transportului în cauzã. Astfel, echipa comunã de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albita a mai descoperit 49.900 de cartuse letale, calibru 9 mm, fãrã a avea avizul de tranzit eliberat de cãtre structurile Politiei de Frontierã, care aveau ca destinatie aceiasi firmã din Chisinãu.În Punctul de Trecere a Frontierei Albita, s-a prezentat pentru efectuarea formalitãtilor de control, pentru a iesi din tarã, cetãteanul din moldovean M.V., în vârstã de 40 de ani, conducând o autoutilitarã marca Man, cu destinatia Chisinãu, Republica Moldova. Cu ocazia controlului de frontierã, echipa comunã de control formatã din politisti de frontierã si lucrãtori vamali a constatat cã M.V. transportã 26 de cutii ce contineau arme scurte tip pistol, de diferite calibre si diferite mãrci.

La fata locului s-a prezentat o echipã formatã din politisti de frontierã din cadrul Sectorului Politei de Frontierã Husi si S.A.E.S.P. – I.P.J.Vaslui. În urma verificãrilor efectuate, s-a stabilit cã armele fac parte din categoria armelor neletale cu aer comprimat, pentru acestea fiind obligatoriu avizul de tranzit eliberat de cãtre structurile Politiei de Frontierã. Cu privire la cele constatate, M.V. a declarat cã este angajatul unei societãti care urma sã transporte respectivele arme unei firme din Chisinãu, R.Moldova si nu cunostea faptul cã pentru marfa în cauzã era necesarã obtinerea unor autorizatii speciale.         

De asemenea, echipa comunã de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albita a mai descoperit 49.900 de cartuse letale, calibru 9 mm, fãrã a avea avizul de tranzit eliberat de cãtre structurile Politiei de Frontierã si care avea ca destinatar aceiasi firmã din Chisinãu. Armele au fost ridicate în vederea continuãrii si definitivãrii cercetãrilor. În cauzã, politistii de frontierã efectueazã cercetãri sub aspectul sãvârsirii infractiunilor de nerespectarea regimului armelor si munitiilor si contrabandã calificatã.