APIA Vaslui mai dă o șansă fermierilor

0
1406




Mii de fermieri din județul Vaslui nu au reușit să depună online cererile pentru subvenția pe suprafața agricolă, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus.









Drept urmare, conducerea Agenției județene de plăți și interveneție în agricultură (APIA) Vaslui a anunțat că termenul de depunere a cererilor s-a prelungit cu încă 30 de zile.

În jur de 12.000 de fermierii din județul Vaslui au depus cereri pentru a primi subvenția pe suprafață agricolă, cu 7.000 mai puțini decât în campania din 2019.

“Campania de primire a cererilor s-a prelungit până pe 15 iunie. Procentul de primire cereri față de totalul fermierilor care au solicitat subvenții în anul 2019 este de 64,05%, iar din totalul suprafeței pentru care s-a solicitat subvenție în 2019 este de 49,22%. În acest moment, la nivel de țară ne situăm pe locul 22 ca procent de cereri primite și pe locul 13 ca procent de suprafață realizată”, a declarat Răzvan Arteni, directorul APIA Vaslui.

APIA Vaslui aminteşte că cererile unice de sprijin se depun, în continuare, de către fermieri prin utilizarea mijloacelor electronice de comunicații. Instituția nu a reluat activitatea cu publicul, toate documentele fiind comunicatele în online.