PE SURSE: Viitorul director al DGSPC este… un actual director!

0
1819




Se caută persoana cea mai potrivită pentru a prelua postul de director executiv al DGASPC Vaslui. Pe diferite canale de comunicare s-au lansat diverse zvonuri, legate de persoana care ar urma să preia postul nr. 1 din Direcția pentru Protecția Copilului.









S-a spus că postul deținut acum de ec. Ioan Buruiană ar fi vizat de actualul deputat Irinel Stativă, fost director adjunct al DGASPC, sau de către viceprimarul Vasluiului, Dragoș Cazacu.

În realitate, însă, se pare că cele mai multe șanse le are omul care a stat în umbra lui Armeanu și a lui Buruiană, în ultimii 20 de ani.

Roxana Hriscu, actualul director general adjunct, ar fi favorită în preluarea postului de director executiv al DGASPC Vaslui. Dna Hriscu este omul care controlează tot ce se petrece în Direcție, având în vedere experiența dobândită în ultimii 20 de ani de activitate aici.

Că va fi sau nu așa, rămâne de văzut. Să mai spunem că instituția CJ Vaslui a anunțat că se organizează concurs pentru postul de director general, gradul II al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui

Concursul se organizează la sediul Consiliului Județean Vaslui, str. Ștefan cel Mare, nr. 79, după cum urmează:

Proba suplimentară, eliminatorie: data de 11 iunie 2020, ora 10:00. Proba suplimentara de testare a competențelor lingvistice, limba engleză, susținută conform procedurii aprobate prin Dispoziția Președintelui Consiliului Județean Vaslui nr. 70/2020, (publicată la secțiunea „Anunț posturi scoase la concurs/Carieră).

Pot participa la proba scrisă doar candidații admiși la proba suplimentară.

Proba scrisă: data de 15 iunie 2020, ora 10:00, care constă în redactarea unei lucrări.

Interviul: se susține în termen de maximum 5 zile lucrătoare de la data susținerii probei scrise, în cadrul căruia se testează abilitățile, aptitudinile și motivația candidaților.

Condiții specifice de participare la concurs:

Nivel de studii

– studii universitare de licență absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lunga durată absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă în domeniile: asistență socială sau sociologie, psihologie sau științe ale educației, drept, științe administrative, sănătate, economie sau management, finanțe, contabilitate;

– studii universitare de master în domeniul administrației publice, management sau în specialitatea studiilor necesare ocupării funcției publice sau cu diplomă echivalentă conform prevederilor art. 153 alin. (2) din Legea educației naționale nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare;

– cunoaștere limba engleză nivel avansat;

– la concursul organizat pentru ocuparea postului de director general, pot participa și absolvenți cu diplomă de licență ai învățământului universitar de lungă durată în alte domenii decât cele prevăzute mai sus, cu condiția să fi absolvit studii de masterat sau postuniversitare în domeniul administrației publice, management ori în specialitatea studiilor necesare exercitării funcției publice.

Vechime în specialitatea studiilor:

-minim 7 ani în specialitatea studiilor necesare exercitării funcției publice.