REVOLTĂTOR: Au tăiat istoria județului Vaslui cu autogenul!

0
619




Vasluienii care au trecut, ieri, prin zona în care se lucrează la demontarea podului de fier de la Crasna au privit șocați la modul în care muncitori, “înarmați” cu lămpi autogen, tăiau în bucăți podul fabricat în urmă cu aproape 125 de ani.









Dintr-un motiv care ne scapă, firma care se ocupă de demontarea și montarea podului a decis să taie în bucăți partea de jos a podului, motivația fiind, probabil, zonele de rugină.

“Podul este ruginit pe talpă, însă ceea ce au făcut este o mare mizerie. Am văzut o bucată de pod, în timp ce era tăiată și încărcată pe trailer, nu avea zonă de rugină în partea de dedesubt, atât de bine a fost lucrat”, a spus, pentru Vasluianul.ro, un șofer care a trecut pe acolo.

Podul de la Crasna, o operă de artă a atelierelor Dayde&Pille, în 1896, ar fi trebuit reabilitat și redat populației, în forma inițială, nu distrus și tăiat în bucăți.

Din păcate, nu știm cine a luat decizia de a tăia bucăți din podul francez, însă este o lovitură dată istoriei județului Vaslui, pentru că pe acest pod au trecut trupe în cele două războaie mondiale și au circulat zeci și zeci de mii de mașini, în timpul comunismului sau în perioada democrației.

Conform unor surse, podul va fi demontat și va ajunge la Universitatea Tehnică “Ghe. Asachi” din Iași.