Județul Vaslui nu mai are nicio șansă se se facă bine! Vezi ce politician vasluian spune asta!

0
766




CONCLUZII… Se apropie finalul de an și politicienii din județ trag linia peste un an destul de aglomerat, în plan electoral. Printre ei se numără și fostul șef al Fiscului, Gelu Ștefan Diaconu, care s-a reîntors în județul din care a plecat acum 30 de ani, de data aceasta drept candidat la parlamentare al PRO România.









Pentru Diaconu, reîntâlnirea cu județul natal a fost un șoc. Într-un mesaj de final de an postat de fostul președinte ANAF, acesta spune că realitatea județului este una „fără de speranțe”, ceea ce înseamnă că nu prea sunt șanse să ne facem bine, ca zonă a României.

„În plan personal, prima experiență electorală mi-a fost de folos. Pe lângă multă minciună, impostură și ipocrizie am cunoscut și oameni de toată isprava. Dar, mai ales, am fost în contact nemijlocit cu realitatea fără de speranțe a județului Vaslui.

Ca la fiecare eșec, am în minte versurile triste ale hit-ului Queen… show must go on…

Până atunci, avem de înfruntat împreună vremuri tulburi. Nu că ar fi o noutate pentru români.

În mediile avizate circula o butadă.

Fostul șef al statului sârb, Slobodan Milosevici, s-a străduit din răsputeri să creeze o (iluzorie) Serbie Mare. În fapt, prin nesăbuința măsurilor sale, a rezultat un Kosovo independent, adică un fel de Albanie Mare.

Tot așa, pe plaiurile mioritice, forțând limitele Constituției în campania electorală, s-a încercat impunerea “guvernului meu”.

În realitate, avea să iasă guvernul altora.

Așadar, poporul român suveran a ales. Sau, dacă ne uităm la prezența la vot, mai degrabă a cules rezultatele unui absenteism generat de frica de Covid și greața față de clasa politică.

Aritmetica parlamentara a dat singura coaliție posibilă la guvernare, adică PNL/USR+/UDMR la care se adaugă tradițional reprezentanții minorităților.

Opoziția este mai puternică decât niciodată, cu un PSD „reformat” parțial, la care se adaugă un AUR aflat în plină ascensiune.

PNL-ul s-a pleoștit peste noapte. Singura victorie a negocierilor politice pentru liberali a fost salvarea liderului Ludovic Întâiul și a camarilei sale.

Un partid minuscul, și aici mă refer la PLUS, remorca unui USR păcălit din nou, a obținut a doua funcție în stat plus câteva ministere de forță.

La schimb, cetățenii s-au ales cu cel mai mincinos și docil fost ministru de finanțe pe post de premier. Plus multe vorbe goale despre o viitoare bună guvernare.

Și uite așa, s-a scris istoria lucrului bine făcut. Scapă cine poate!”,

este mesajul de final de an al fostului candidat la Senat, din partea PRO România Vaslui.