Ați auzit de Grădina Copiilor? Este un proiect unic în județ, tocmai în comuna Bogdănița!

0
944




CURAJ… „Dragi cetățeni ați auzit de Grădina Copiilor din Bogdănița? A luat naștere la Ferma Ursu, din satul Bogdănița, unde copiii ce veneau în vizită cu părinții participau la diferite ateliere. Din dorința de a face un loc pentru copii comunității Bogdănița, Anca Ursu și prietenii ei au decis să facă voluntar un spațiu pentru copii”.









Este mesajul lansat ieri de către primăria comunei Bogdănița, anunțând un proiect revoluționar, unic în județ. Practic, o mână de inimoși din această comună a decis să ofere o șansă copiilor care vor să învețe legumicultura și tot ce ține de solarii, astfel că pe un teren oferit cadou de un fermier se va ridica o mândră grădină, în care toți copiii vor putea intra, să participe cu muncă și cu idei.

„Acesta este terenul ce l-am primit donație pentru Grădina Copiilor. Momentan, este o vie ce nu produce și trebuie scoasă imediat cum vremea ne permite. Un fermier din comunitate ne va ajuta.

Aici pentru început ne-am propus să facem un gard, un decor cu băncuțe și mese din paleți, o scenă micuță. Pe margini ne-am propus să plantăm pomi cu buletin.

Practic oricine vrea să vină să planteze un pom, atât cei din comună, cât și cei ce doresc să vină noi îi așteptăm. Vrem să mai facem paturi înălțate și fiecare să fie cu proprietar. Practic, copiii din Bogdănița și cei ce au posibilitatea să ajungă la noi pot lua individual sau pe grupulete un pat înălțat unde pot planta și îngriji propria grădină (noi punem la dispoziție gratuit răsaduri și semințe). Putem stabili zile de îngrijit unde să ne adunăm să facem ateliere tematice”, anunță organizatorii Grădinii Copiilor.