În această noapte, Vasluiul va avea temperaturi de până la -12 grade Celsius!

0
286






GER… Vremea va fi geroasă în noaptea de vineri spre sâmbătă, astfel încât temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între -18 și -9 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei, unde vor coborâ sub -20 de grade.
 
Cerul va fi variabil, cu unele înnorări și pe suprafețe mici ninsori slabe, cu o probabilitate mai mare la munte, în nord-estul, iar în primele ore ale intervalului și în centrul și sud-estul țării. Vântul va continua să prezinte intensificări în Carpații Meridionali și de Curbură, cu rafale ce vor depăși 90…100 km/h, iar la altitudini de peste 1500 m, îndeosebi în prima parte a nopții, de peste 110…130 km/h, astfel că zăpada va fi puternic spulberată și vizibilitatea redusă.
 
Intensificări ale vântului vor fi și în cea mai mare parte a Moldovei și în sud-estul Transilvaniei, amplificând senzația de frig, cu rafale în general de 55…65 km/h. În restul teritoriului, vântul va sufla slab și moderat. Izolat vor fi condiții de ceață cu depunere de chiciură și se va semnala ghețuș.
Daniel Tănăsuc