Va mai ajunge Lăudatu prefect? Surse: USR-ul lui Botez nu vrea prefect de la PLUS!

0
268




TENSIUNI… Județul Vaslui este unul din cele patru județe din România (dacă nu luăm în calcul municipiul București) care nu are încă un prefect. Cei doi subprefecți de Vaslui, Gologan și Onofrei, au depus jurământul de credință, ieri, însă nimeni nu are idee de ce mult-lăudatul Lăudatu nu a fost numit prefect.









Încă de la începutul lunii februarie, se anunța cu surle și trâmbițe numirea acestuia în fruntea Prefecturii. Lumea l-a tot felicitat, profesorul s-a pregătit de Prefectură, însă, undeva, cineva nu-l dorește. Și problema nu e de la PNL, se pare, ci chiar din interiorul USR-PLUS.

Dacă ne întoarcem cu puțin timp în urmă, vom constata că, la momentul consitituirii alianței USR-PLUS la Vaslui, Marcel Lăudatu era șeful PLUS, în timp ce deputatul Botez era șeful USR. Să nu uităm că unele organizații PLUS din județ au contestat noua conducere a alianței din județ, ceea ce înseamnă că nici acum apele nu sunt limpezi în această alianță.

Conform unor surse politice, Botez nu ar dori un prefect din partea PLUS, la Vaslui, de aceea încearcă să impună o persoană de la USR, fiind vehiculate deja numele lui Alin Silitră sau Virgil Cadăr.

Cam asta ar fi explicația neoficială pentru blocajul funcției de prefect la Vaslui. Vom vedea cum evoluează acest scandal politic și cine va învinge, pentru că, este clar, Dacian Cioloș va face tot ce e posibil să impună propriul prefect de la PLUS la Vaslui.

Daniel Tănăsuc