ÎNTINDEȚI O MÂNĂ DE AJUTOR! O familie cu patru suflete din Bleșca doarme cu pături în geamurile casei!

0
444




Sunt zeci, sute de cazuri în jurul nostru, oameni care își doresc un ajutor din partea cuiva, pentru că sunt depășiți de problemele de zi cu zi.









Sunt familii care trăiesc modest, însă cu dragoste pentru copii și care își doresc să le întindă o mână cineva, pentru că simt că nu pot face față tuturor problemelor.

Casa în construcție a familiei Covrig

Inimoșii voluntari de la Asociația Solidar Vaslui au descoperit o familie cu patru suflete, care trăiește în condiții grele și pentru care iarna care va veni va însemna un chin în plus. Oameni muncitori, cu probleme de sănătate, dar care își iubesc copilașii ca pe lumina ochilor.

Iată povestea tristă a acestei familii din Bleșca Ivăneștiului, povestită de Ionel și Antonela Popa, de la Asociația Solidar:

“Am făcut o vizită inopinantă familiei Covrig C-tin din localitatea Bleșca, comuna Ivănești, județul Vaslui. Împreună cu soția, cresc doi copii minori de 3, respectiv 5 ani. Am găsit o familie care în ciuda necazurilor ambii parteneri de cuplu depun toate eforturile pentru a intra în rând cu lumea. Mama copiilor este lipsită de vedere încă de la naștere. A suferit o operație la unul din ochi și spune că medicii îi dau șanse de a-și căpăta vederea.

Pentru asta însă are nevoie de bani. Pentru că au apărut copilașii, eforturile lor sunt îndreptate spre a-și încropi un adăpost.

Tatăl copiilor, un tânăr harnic, fântânar de meserie, momentan lucrează la pădure. Cu mâna lui a început construcția casei… E foarte mândru de tot ceea ce a făcut, cu toate că mai are de lucru până când adăpostul va fi corespunzător. Cu mare drag ne-a arătat o grădină lucrată. S-au lăudat și cu câțiva pui pe care îi cresc! Au nevoie însă de materiale de construcție, uși și geamuri.Casa trebuie tencuită și zugrăvită.

Am ajuns la ei, fiind sesizați de o consăteancă cu suflet mare. A fost impresionată de efortul lor ceea ce și pe noi ne-a impresionat. Ne-a relatat că i-au dat ochii în lacrimi când au văzut că stau cu pătura în geam…. Ca atare, Antonela s-a mobilizat imediat și le-a pregătit o surpriză, mai ales la copii!

Le-am dus haine, încălțăminte, alimente, dulciuri și jucării!

Mulțumim d-nei Andreea Marina Gîtlan pentru că ne-a adus în atenție această familie pe la care ne-am propus să mai trecem!

Din suflet mulțumim mămicilor din Austria care ne-au trimis alimentele, produsele de igienă și dulciurile!!!Le transmitem respectul nostru pentru că se gândesc la cei din țară aflați în nevoi! Am cunoscut acest grup prin intermediul d-nei Cătălina Gânceanu, vasluiancă de-a noastră, căreia de asemenea îi mulțumim mult!

„Pentru că acesta este bunătatea. Nu înseamnă să faci ceva pentru cineva pentru că acesta nu poate, ci pentru că tu poţi.” Andrew Iskander

Cei ce doresc să ajute această familie în eforturile lor de a duce o viață cât de cât normală, le spunem că merită! O pot face vizitându-i personal la Bleșca sau prin intermediul nostru!

Noi ne-am încheiat ziua de încărcați sufletește de bucuria celor doi copilași vizitați!”.

Ionel și Antonela Popa, de la Asociația Solidar

Pentru toți cei care îi pot ajuta pe acești oameni săraci, însă cu mult respect și bun-simț, iată și datele de contact:

Contul IBAN: RO95BTRLRONCRT0225705501, deschis la Banca Transilvania, Sucursala Vaslui.

Titular cont: Asociația „SOLIDAR”, CIF: 32379418

Specificați: Cazul Covrig.