Cum au fost umiliti vasluienii în Vama Leuseni, sâmbãtã dimineatã! “Fratii” moldoveni, dusmãnosi cu românii!

0
543




TRATAMENT UMILITOR… Mai multe masini cu cetãteni din judetul Vaslui, care doreau sã ajungã la Chisinãu, sâmbãtã dimineatã, au fost întoarse din drum de politistii de frontierã de la Vama Leuseni, din partea moldoveneascã. Motivul? Vasluienii nu au prezentat teste Covid sau nu erau vaccinati anti-Covid, astfel cã nu au fost primiti în Republica Moldova.









“Cum este posibil asa ceva?”, s-au întrebat vasluienii, uluiti, câtã vreme cetãtenii moldoveni intrã în România si UE fãrã probleme, începând de joi noapte. Adicã, România lasã cetãtenii moldoveni sã intre în spatiul european fãrã niciun test, nicio adeverintã, nimic, în timp ce “fratii” moldoveni ne umilesc la vãmile lor si ne întorc din drum dacã nu suntem vaccinati?

Pentru ce am scos, în acest caz, Republica Moldova de pe lista tãrilor cu risc epidemiologic ridicat? Pentru ca românii sã devinã tintele Politiei de Frontierã moldovenesti?

“Nu stiam de aceastã situatie. Noi îi lãsãm pe cetãtenii din R. Moldova sã intre fãrã probleme, nu le cerem niciun document, de douã zile”, a spus un politist de frontierã de la Albita, seara trecutã, uimit de ce se petrece la Leuseni.

Discriminarea la care sunt supusi românii la Vama Leuseni ar trebui clarificatã cât mai repede de autoritãtile române.