Moldovean, la volanul unui autoturism furat, oprit în Vama Albita

0
444




HOT PRINS…Politistii de frontierã din Punctul de Trecere a Frontierei Albita au descoperit la controlul de frontierã si retinut pentru continuarea cercetãrilor un autoturism marca Renault care figura în bazele de date ca fiind furat din Franta, de la începutul acestui an. Astfel, în data de 25 aprilie, în Punctul de Trecere a Frontierei Albita, s-a prezentat pentru efectuarea formalitãtilor de control necesare trecerii frontierei, M.T., cu cetãtenie românã si moldoveanã, în vârstã de 33 de ani, care conducea un autoturism marca Renault, model Captur, înmatriculat în Franta.









Existând suspiciuni cu privire la situatia juridicã a autoturismului în cauzã, politistii de frontierã au efectuat verificãri suplimentare, ocazie cu care au constatat cã autoturismul are seria de sasiu diferitã de cea înscrisã în certificatul de înmatriculare prezentat la control si cã acesta figureazã în bazele de date ca fiind bun cãutat pentru confiscare, semnalare introdusã de autoritãtile din Franta la data de 06.01.2021.

Cu privire la aspectele constatate, bãrbatul a declarat cã a împrumutat autoturismul de la proprietarul de drept al acestuia, din Franta, pentru a se deplasa în R. Moldova si cã nu are cunostintã despre faptul cã autoturismul marca Renault este furat sau implicat în vreun litigiu. Politistii de frontierã efectueazã cercetãri în cauzã pentru sãvârsirea infractiunilor de furt si punerea în circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu numãr fals de înmatriculare, iar autoturismul, în valoare de 40.000 de lei, a fost retinut în vederea continuãrii cercetãrilor.