Politistii de frontierã la datorie. Peste 1.000 vor pãzi granitele, în perioada Sãrbãtorilor Pascale

0
469




Având în vedere cã ne aflãm în perioada Sãrbãtorilor Pascale, la nivelul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontierã Iasi au fost dispuse mãsuri pentru întãrirea dispozitivului de supraveghere si control la frontiera de stat, iar politistii de frontierã actioneazã alãturi de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, în vederea asigurãrii unui climat de ordine si siguranta publicã în zona de competentã. În aceastã perioadã, atât în punctele de trecere cât si în zona de competentã de 30 km interior de la linia de frontierã, peste 1000 de lucrãri desfãsoarã zilnic, activitãti de supraveghere si control la frontiera de stat, precum si pentru prevenirea si combaterea infractionalitãtii transfrontaliere.









„Totodatã, în aceasta perioadã, pe sensul de intrare în tarã, la realizarea controlului de frontierã efectuat de lucrãtorii nostri (verificarea documentelor de cãlãtorie sau alte acte care demonstreazã cã sunt îndeplinite conditiile de tranzitare a frontierei), participã si reprezentantii Directiilor de Sãnãtate Publicã judetene în vederea efectuãrii triajului epidemiologic si dispunerii mãsurilor specifice. În prezent, prin punctele de frontierã se înregistreazã valori de trafic normale pentru aceastã perioadã, fãrã a se înregistra blocaje sau timpi mari de asteptare. În vederea fluidizãrii traficului la granita de est, reprezentantii Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontierã Iasi mentin permanent legãtura cu autoritãtile de frontierã din Republica Moldova, în vederea dispunerii unor mãsuri comune.

Având în vedere cã perioada Sãrbãtorilor Pascale coincide în acest an cu Ziua Internationalã a Muncii, mentionãm cã în aceastã zi pe teritoriul Ungariei circulatia autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone este opritã. Astfel, autoritãtile de frontierã din Ungaria au comunicat cã, începând din data de 30.04.2021, ora 23.00, pânã la data de 02.05.2021,ora 23.00, circulatia acestui tip de vehicule este restrictionatã, iar în intervalele vizate soferii automarfarelor au obligatia sã stationeze în parcãrile special amenajate, pânã la reluarea circulatiei pe drumurile publice din tara vecinã. În perioada respectivã, traficul de cãlãtori si autoturisme prin punctele de trecere a frontierei se va desfãsura în conditii normale.

În continuare, recomandãm cetãtenilor români si strãini care trebuie sã tranziteze frontiera cu Republica Moldova în aceastã perioadã sã foloseascã toate punctele de frontierã deschise în regim international si sã consulte aplicatia Trafic on-line, disponibilã pe pagina de internet a Politiei de Frontierã”, au transmis politistii de frontierã.