Nu vor mai fi facultăți de Jandarmi sau Poliție de Frontieră, la Academia de Poliție ”A. I. Cuza”! Toți studenții trec la Facultatea de Poliție!

0
434




Ministerul de Interne propune schimbări de amploare în organizarea și funcționarea Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, care îi vor afecta pe viitorii studenți vasluieni, care își propuseseră să slujească la cele două arme.









Astfel, ar urma să fie restructurate sau desființate facultăți precum cea de Jandarmi, polițiști de Frontieră sau Arhivistică, dar și studiile doctorale. Propunerile apar în proiectul de reorganizare a instituției, pus în dezbatere publică timp de 10 zile.

Proiectul propune mai multe modificări, unele în ceea ce priveşte formarea iniţială, altele care vizează formarea continuă.

La prima categorie se propune ca studiile de licență să fie restrânse la 2 facultăți – Facultatea de Poliţie şi Facultatea de Pompieri.

Facultatea de Poliţie se înfiinţează prin reorganizarea Facultăţilor de Jandarmi, de Poliţie de Frontieră şi a Facultăţii de Ştiinţe Juridice şi Administrative din cadrul Academiei, prin preluarea atribuţiilor formative, a elementelor de structură şi a personalului didactic.

Studenții facultăților ce urmează a fi comasate își vor continua studiile, până la finalizare, conform planurilor de învăţământ aprobate, în cadrul Facultăţii de Poliţie, nou înfiinţate.

O altă propunere este ca Facultatea de Arhivistică să fie desființată, după ce actualii studenți își vor încheia ciclul universitar, personalul urmând a fi preluat de noile structuri.

Pentru studiile masterale, MAI propune ca acestea să fie destinate exclusiv persoanelor care au absolvit studii universitare de licenţă în specializări necesare Ministerului.

De asemenea, se propune eliminarea studiilor universitare de doctorat la nivelul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”. Programele de doctorat aflate în desfășurare se continuă, până la finalizare, conform programelor individuale de cercetare ştiinţifică.

Proiectul se va afla în dezbatere publică în următoarele 10 zile calendaristice.