Cât de sincer este ministrul Tătaru, în scandalul momentului?

0
556




SCANDALOS… Numirile vasluienilor Mihaela Vlada și Lucian Timofticiuc în structura de conducere a SC Antibiotice SA Iași au inflamat mult situația în politica națională.









Mai mulți politicieni din Opoziție susțin că Tătaru a manevrat numirile de la Antibiotice Iași, bazându-se de relațiile de prietenie cu Timofticiuc (relații personale) sau cele de cumetrii politice, cazul lui Vlada.

Primele reacții ale ministrului Tătaru arată că nu îi cunoaște pe Timofticiuc sau Vlada, pentru că ” așa i-am găsit în minister”.

N-aș fi vrut să se ajungă la aceste lucruri, am căutat să rămân strict profesionist. S-ar părea căîi deranjează ceva (pe cei din Opoziție, n.r.).

Ce pot să spun este că cele două persoane menționate nu sunt rude (copilul cel mare al Mihaelei Vlada este botezat de ministrul Tătaru, n.r.).”

„Cele două persoane menționate, ne referim la Antibiotice Iași, au ajuns în Ministerul Sănătății înainte de a ajunge eu. Au fost numiți în adunarea generală a acționarilor de predecesorul meu.

A fost un moment acum când și-a dat demisia cineva din consiliul de administrație și a trebuit pus reprezentantul Ministerului Sănătății strict provizoriu până la acea alegere printr-un concurs, printr-o ofertă, provizoriu strict.

Iar pentru adunarea generală a acționarilor în locul acelei persoane s-a numit, efectiv, directorul de sănătate publică Iași care nu a putut să vină și a venit directorul de sănătate publică Vaslui. La fel, director de sănătate publică de 10 ani, prin concurs”,

a explicat ministrul Sănătății.

Cele două numiri controversate la Antibiotice Iași sunt, potrivit podul.ro, două persoane din Vaslui, ministrul fiind liderul PNL Vaslui. Astfel: pe de o parte, este vorba de Mihaela Vlada, director al DSP Vaslui și, pe de altă parte, Lucian Timofticiuc, patronul publicației Vremea Nouă (cu sediul la Vaslui) și fost consilier al lui Victor Costache. Vlada, care este, potrivit unor surse, verișoara ministrului Tătaru, a fost numită în AGA de la Antibiotice Iași, iar Timofticiuc a fost desemnat administrator provizoriu pentru o perioadă de patru luni în locul fostului secretar de stat Cristian Grasu.

Tătaru respinge acuzațiile de nepotism

Nelu Tătaru a respins, la TVR 1, acuzațiile de nepotism lansate recent împotriva sa, precizând că este vorba de atacuri politice care arată că România a ieșit din pandemie iar Guvernul și ministerul pe care îl conduce și-au făcut treaba.

“Este un moment pe care îl gestionez, în care atacurile politice sau de altă natură au început să apară. Este un semn că am ieșit din pandemie și Guvernul României și eu, ca ministru al Sănătății, ne-am făcut treaba. În această perioadă am sesizat că mi-au apărut și rude, mi-au apărut foarte multe locuri unde aș fi gestionat.

Nu, niciuna din acele persoane nu-mi este rudă, iar multe dintre ele, dacă ne referim la Antibiotice (Iași n.red.), erau în adunarea generală a acționarilor, puși de predecesorul meu, iar în minister erau înainte de a ajunge eu.

Iar alte persoane, dacă ne referim, erau șefi de DSP-uri, de peste 10 ani de zile, prin concurs”,

a susținut ministrul Sănătății, citat de Agerpres.

Dar, care este adevărul?

Mihaela Vlada a fost ținută în brațe de Tătaru, în ultimii 8 ani de zile!

Surse politice spun că adevărul este că Mihaela Vlada, cumătra lui Tătaru, a fost ținută în funcția de director al DSP Vaslui doar datorită relațiilor de cumetrie cu dr. Tătaru.

„Când s-a format USL la Vaslui, Tătaru a cerut ca Vlada să fie numită director la DSP Vaslui, era cumătra lui, la urma-urmei, i-a botezat fiul cel mare. Soțul lui Vlada, Robert, a fost numit coordonator peste 20 de organizații liberale, datorită cumătrului, cu câțiva ani în urmă. Sunt mulți liberali care pot să vă confirme asta.

Pe urmă, în 2016, după ce nu a mai ajuns senator, dr. Tătaru a spus că are o singură dorință, aceea ca Vlada să rămână director la Direcția de Sănătate Publică. Acesta este adevărul, nu altul.

Mihaela Vlada a fost protejată de cumătrul Nelu Tătaru, de 8 ani de zile, în funcția de la DSP. În ceea ce-l privește pe Timofticiuc, acesta l-a ajutat să ajungă președintele PNL, la alegerile din 2017. Simplu. Din câte știu, a fost un joc ciudat, s-a spus că Timofticiuc l-a adus pe Tătaru la Ministerul Sănătății, l-a convins pe Costache să-l accepte pe doctorul de la Huși drept secretar de stat, după care s-a întâmplat ceva și Costache a plecat din postul de ministru. Numai ei știu ce s-a petrecut acolo”,

spune o sursă Vasluianul.ro.