Arestat dupã ce a încãlcat ordinul de protectie, a lovit-o si apoi a furat concubinei 770 de lei

0
282




Politistii Biroului de Investigatii Criminale din cadrul Politiei Municipiului Vaslui au retinut un bãrbat de 39 de ani, din municipiul Vaslui, cercetat sub aspectul sãvârsirii umãtoarelor infractiuni: încãlcarea mãsurilor dispuse prin ordinul de protectie, lovire sau alte violente, furt si violarea sediului profesional.









Sãptãmâna trecutã , politistii din cadrul Politiei Municipiului Vasluiau fost sesizati de cãtre o femeie în vârstã de 43 de ani, din municipiul Vaslui, cu privire la faptul cã fostul sãu concubin, un bãrbat în vârstã de 39 de ani, în aceeasi zi, la ora 18.30, ar fi încãlcat mãsurile dispuse prin ordinul de protectie emis împotriva sa de cãtre Judecãtoria Vaslui.

Bãrbatul s-ar fi deplasat în municipiul Vaslui, pe strada stefan cel Mare, la locul de muncã al persoanei vãtãmate si, ulterior, ar fi sustras suma de 770 de lei din autoturismul folosit de cãtre aceasta. În data de 18 mai 2021, bãrbatul suspectat de comiterea infractiunilor s-ar fi deplasat din nou la locul de muncã al persoanei vãtãmate, ar fi pãtruns în sediul societãtii si ar fi bruscat-o.

Din cercetãrile efectuate, politistii vasluieni au stabilit cã în luna decembrie 2020, Judecãtoria Vaslui a emis un ordin de protectie împotriva bãrbatului cercetat, pentru o perioadã de 6 luni, dupã ce acesta si-ar fi lovit si amenintat concubina.

Având în vedere faptul cã acesta avea cunostintã despre obligatiile stabilite de instanta de judecatã prin emiterea ordinului de protectie, prin care era obligat sã pãstreze o distantã de 100 metri fatã de persoana vãtãmatã, fatã de domiciliul acesteia si locul de muncã, bãrbatul a încãlcat, în mod repetat si cu bunã stiintã, prevederile ordinului de protectie.

În data de 18 mai 2021, în baza probatoriului administrat, politistii l-au retinut pe bãrbat pentru o perioadã de 24 ore. Ulterior, acesta a fost prezentat Judecãtoriei Vaslui care a dispus arestarea sa preventivã, pentru 30 de zile. Cercetãrile sunt continuate de cãtre politisti, în vederea probãrii întregii activitãti infractionale a bãrbatului.