Primarul Vasluiului îi roagă pe vasluieni să iasă din amorțeala Covid!

0
259




GATA CU STATUL ÎN CASE!… Edilul Vasluiului, Vasile Pavăl, a făcut apel, ieri, la reluarea treptată a activităților culturale și sportive, care să se desfășoare cu respectarea tuturor măsurilor de protecție.









Pavăl a spus că atât populația, cât și autoritățile au traversat o perioadă dificilă, dar toată lumea trebuie să se implice pentru reluarea activității la parametri normali, deoarece „vă spun sigur și sincer, există viață și după criza sanitară covid”.

Citește și: Mesaj încurajator și părintesc pentru absolvenții de gimnaziu

„Trebuie să ieșim la suprafață. Am constatat un lucru și o spun cu mare responsabilitate: parcă ne-am obișnuit să stăm pe dedesubt și ieșirea la suprafață este din ce în ce mai grea.

În ce privește activitatea culturală, cea cu copiii, e din ce în ce mai greu. Măi, oameni buni, ne-au dat voie cu spectacole cu maximum 500 de persoane, punem mască, ne protejăm, copiii trebuie să iasă pe scenă, să se ducă să se joace cu mingea. Cine îi oprește?

Vedeți vreo mișcare de genul acesta în oraș? Nimic. Am pierdut o mulțime de acțiuni culturale, festivaluri, dar ce facem, mergem în continuare așa? Trebuie să reluăm tot ce înseamnă mișcare în acest oraș, bineînțeles, cu măsurile de protecție impuse. E mai ușor să spunem că nu ni se dă voie și să stăm, dar drama acestor copii, care au stat două luni și ceva în case, care termină școala și nu s-au mai întâlnit cu colegii, nu va fi uitată ușor”,

a spus Pavăl.

Primarul susține că a discutat cu conducerea Clubului Elevilor și cu profesorii de la cercurile școlare, astfel încât să fie organizate o serie de activități pentru copii, dar și cu reprezentanții Direcției de Cultură și Sport din cadrul primăriei, în vederea pregătirii de manifestări culturale și recreative din perioada de vară, cu respectarea regulilor de protecție și distanțare stabilite de autoritățile centrale.