Sosele vasluiene pline de betivi la volan! 14 permise retinute

0
254




ACTIUNI…Sâmbãtã, 22 mai, politisti rutieri din cadrul Serviciului Rutier Vaslui sprijiniti de politisti din structurile de ordine publicã, au actionat preventiv, pe drumurile publice ale judetului Vaslui, în vederea prevenirii activitãtii infractionale, cresterii sigurantei traficului rutier si prevenirii producerii accidentelor rutiere.









În cadrul activitãtilor derulate de cãtre cei 27 de politisti au fost verificate 390 de vehicule, legitimate peste 395 de persoane si testate alcoolscopic 390 de conducãtori auto. În urma neregulilor constatate, politistii au aplicat 98 de sanctiuni contraventionale, în valoare de peste 41.810 de lei.

Dintre acestea, 97 au fost aplicate pentru încãlcãri ale O.U.G. nr. 195/2002 (privind circulatia pe drumurile publice). De asemenea, au fost retinute 25 de permise de conducere si retrase 3 certificate de înmatriculare. Cauzele care au condus la retinerea permiselor de conducere au fost urmãtoarele: conducerea sub influenta alcoolului (14), depãsirea limitei legale de vitezã cu peste 50km/h (6), depãsirea neregulamentarã (2), deacordare de prioritate (vehicule) (2) si circulatie pe sensul opus de mers (1). Cauzele care au condus la retragerea certificatelor de înmatriculare au fost: valabilitatea expiratã a inspectiei tehnice periodice (1), constatarea de defectiuni tehnice (1) si folosirea de anvelope uzate peste limita admisã (1).