Un pistolar periculos din Bârlad a cerut să fie judecat în libertate! Magistrații ieșeni au refuzat!

0
776




DECIZIE…În urmã cu doi ani, în noiembrie, Eduard Stefan Ciocoiu, de 30 de ani, fiul unei grefiere de la Judecãtoria Bârlad, a primit de la judecãtorii Tribunalului Vaslui, mandat  de arestare  pentru 30 de zile, fiind suspectat de comiterea infractiunilor de tentativã de omor, nerespectarea regimului armelor si munitiilor si uz de armã fãrã drept. Condamnat în primã instantã, Ciocoiu îsi asteaptã sentinta finalã în arest. A încercat, din nou, sã scape de gratii dar magistratii Curtii de Apel Iasi au respins cererea.









Dupã câteva luni petrecute în arest preventiv, tânãrul de 30 de ani a reusit sã înduplece judecãtorii si a fost lãsat acasã, în arest la domiciliu. Se pare cã mãsura mai usoarã privativã de libertate i-a dat aripi tânãrului de 32 de ani si, în scurt timp, a reusit sã încalce termenii si sã se întoarcã dupã gratii. Magistratii Tribunalului Vaslui au decis sã-l punã, din nou, în arest preventiv, pentru o perioadã de 30 de zile. Ajuns, pentru a doua oarã, în arest, Ciocoiu a început, din nou, sã cearã magistratilor o mãsurã mai usoarã privativã de libertate.

Ciocoiu a ajuns în atentia politistilor dupã ce, pe 29  noiembrie, în intersectia din zona Confectii, un bãrbat  în vârstã de 27 de ani,  Eduard Filip Modoranu,  a sunat  la 112 si a sesizat  cã masina în care se afla a fost atacatã si din alt autoturism s-au tras trei focuri de armã asupra lui. La fata locului, politistii au gãsit masina cu urme clare de gloante, au gãsit si un cartus provenind de la un glont letal de 9 mm, însã masina din care s-a tras nu se afla la fata locului.  În urma audierilor, Eduard Filip l-a indicat drept atacator pe Eduard Stefan Ciocoiu.