Lucrările la „noul mall” al Vasluiului, în ritm de melc

0
464




SE MIȘCĂ GREU… Primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, este nemulțumit de modul cum decurg lucrările la noul bazar al orașului, un proiect de 4 milioane de euro.









Pavăl spune că lucrările nu merg foarte bine, însă nu are ce face, fiindcă termenul limită de finalizare a investiției este anul viitor, termenul fiind luna mai 2021.

Vasile Pavăl speră ca măcar două dintre hale să fie gata până în toamnă, pentru a reloca agenții economici din vechiul bazar.

”Nu sunt mulțumit de ritmul de lucru, dar se încadrează în termenii contractului și nu prea am ce să fac. Speram ca în această toamnă să dăm în funcțiune măcar o hală sau două, dar nu știu dacă vom reuși, pentru că depind de utilitățile care sunt comune”,

a spus primarul.

Licitația publică pentru obiectivul ”Amenajare Platformă Bazar și Târg Auto” s-a organizat în data de 14 noiembrie 2017 și a fost câștigată de asocierea de firme formată din SC Vires Construct SRL Cluj-Napoca (lider) și SC Hermanas Rubio Grupo Constructor Herce SLU Spania.

Ansamblul propus are două funcțiuni de bază: bazarul cu o suprafață de 11.454 metri pătrați (mp) și Târgul Auto cu 7.825 mp. Zona Târgului Auto cuprinde o parcare cu 92 locuri pentru mașini mici și 18 locuri pentru mașini mari și spălătorie auto.

„Încetați cu evaziunea fiscală în noul bazar!”

Mai mulți vasluieni au cerut municipalității să ia toate măsurile pentru ca agenții economici care se vor muta în noul bazar să fie fiscalizați, toate veniturile să fie scoase la lumină.

„Să se termine cu evaziunea fiscală, să se facă un comerț la vedere, cu case de marcat și tot tacâmul”,

spune un vasluian.