Telenovelă țigănească! Romii cuțitari de la Băcești au dat-o la pace cu cei de la Murgeni! Trupe speciale duse în sat, pentru un final de doi lei!

0
372




Zeci de jandarmi și polițiști au vegheat zi și noapte, pe banii contribuabilului român, pentru ca scandalul de la Băcești să nu ia amploare. Dar, din păcate, văzând cum totul s-a terminat fără să avem vreo persoană inculpată pentru această baie de sânge, realizăm că totul a fost o imensă bătaie de joc față de banul public și autoritățile statului.









Scandalul cu săbii și cuțite de la Băcești s-a încheiat la fel de repede cum a început. După o scurtă perioadă în care patru combatanți, printre care și un minor de 14 ani, au stat după gratii, în arest preventiv, a venit momentul libertății depline.

În timp ce inculpații se „odihneau” în arestul poliției vasluiene, cele două tabere au dus negocieri serioase pentru ca aceia care au fost arestați să scape de pedeapsă. Astfel, magistrații Tribunalului Vaslui au fost nevoiți să dispună punerea rromilor în libertate după ce a intervenit împăcarea părților.

„În condițiile în care persoanele vătămare și-au retras plângerile prealabile formulate anterior, dispune punerea de îndată în libertate a inculpaților dacă nu sunt reținuți sau arestați în alte cauze”, se arată în motivarea instanței de judecată.  

De asemenea, odată cu împăcarea celor două tabere combatante și procesul penal s-a încheiat. Și asta în condițiile în care, la Băcești, timp de câteva zile, a fost o adevărată desfășurare de forțe pentru ca lucrurile să nu escaladeze. Polițiști și jandarmi au patrulat, pe străzi, zi și noapte, după ce localitatea a fost declarată „zonă specială de siguranță”, așa cum s-a întâmplat și la Murgeni.

Măcelul de la Băcești, în urma căruia trei persoane au ajuns la spital cu răni provocate de lama de cuțit sau tăișul sabiei, a pornit din cauza unei povești de dragoste țigănească, terminată prost. Mai exact, a pornit după ce un adolescent de 16 ani, din Băcești, s-a îndrăgostit de o țigancă de 14 de ani, din Murgeni.

Povestea de dragoste dintre cei doi a fost descoperită de rudele fetei astfel că adolescentul a fost sechestrat, câteva zile, acasă la fată. După ce a fost eliberat, familia fetei a venit să se înțeleagă, la Murgeni. Nu au reușit să ajungă la un consens astfel că totul a degenerat într-o bătaie generală în care au fost implicați bărbați, femei și copii.