Salã de sport inauguratã la Stefan cel Mare. Primarul a avut oaspeti din Republica Moldova

0
824




INAUGURARE…Astãzi, în comuna Stefan cel Mare a fost sãrbãtoare mare. Pe lângã sãrbãtorile consacrate si hramul satului Stefan cel Mare, primarul Mihai Moraru a inaugurat încã un obiectiv important, sala de sport din localitatea Stefan cel Mare. La eveniment au participat: presedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, vicepresedintele Ciprian Trifan, deputatii Irinel Stativã si Eduard Popica. De asemenea, la eveniment a fost prezentã o delegatie din Republica Moldova. “Avem astãzi o delegatie din comuna Gotesti, raionul Cantemir, comunã înfrãtitã cu noi. Împreunã derulãm un proiect comun necesar atât nouã cât si partenerilor nostri de peste Prut. Proiectul vizeazã decolmatarea pâraielor din satele Bârzesti si Mãrãseni si pavioane de întãrirea unor poduri. Valoarea proiectului nostru este de 160.000 de euro si 180.000 de euro, partea moldoveneascã. În cadrul proiectului, ei au aceleasi obiective.









Cât despre sala de sport inauguratã si sfintitã astãzi, primarul Mihai Moraru spune cã e ava fi dedicatã, în primul rând, elevilor din comunã dar va fi pus la punct sI un program pe baza cãruia aceasta va putea fi închiritaã de alti doritori. Banii astfel obtinuti vor fi folositi pentru întretinerea sãlii. “Momentul de astãzi va fi unul deosebit pentru noi dar mai ales pentru copii. Acest obiectiv este destinat, mai ales, lor. Astfel, copii scolilor din comuna Stefan cel Mare vor avea unde sã-si facã orele de educatie fizicã si sport. Vom pune la dispozitia lor si microbuzele scolare pentru cei care vor veni din celelalte sate componente. De asemenea, copii se vor putea bucura de aceastã salã sport si pe timpul vacantei. Vom face si un program în baza cãruia sala va putea fi închiriatã si de alti doritori.

De asemenea, edilul si-a arãtat nemultumirea fatã de actualul guvern care, pânã la aceastã orã, nu a gãsit surse de finantare pentru proietele aflate în derulare dar nici surse pentru proiecte viitoare. “Din pãcate, comuna nostrã are depuse 13 proiecte sI nici unul nu are sursã de finantare. Astfel, avem depuse proiecte pentru 3 cãmine culturale în satul Stefan cel Mare, la Cãlugãreni si în satul Bârzesti. Avem proiect depus pentru sediul nou de primãrie, avem proiect pentru scoalã la Brãhãsoaia, pentru un dispensar la Bârzesti, 3 proiecte de asfaltare si proiecte pentru alimentare cu apã în patru sate. Deocamdatã doar dãm foc la apã si atât. Adicã, tot încercãm dar nimic nu se întâmplã si e pãcat de munca depusã si de banii cheltuiti cu aceste proiecte. Asteptãm rãspunsuri dar nimic concret pânã acum. Eu unul sper cã, dacã cei care sunt acum la guvernare nu vor face nimic, atunci pote cã vor veni altI icare sã înteleagã nevoia noastrã de finantare pentru proiecte.