CUM a fost posibil? Anchetă în cazul deținutului de la Penitenciarul Vaslui care a încercat sa se sinucidă

0
596




Conducerea Penitenciarului Vaslui a emis un comunicat în care anunță începutul unei anchete care să elucideze motivele pentru care deținutul a încercat să se sinucidă.









“Vă informăm că, astăzi, 14.06.2021, în jurul orei 7.40, personalul medical al Penitenciarului Vaslui a intervenit pentru acordarea primului ajutor în cazul unui deținut care a săvârșit o tentativă de suicid prin spânzurare, în grupul sanitar al camerei de deținere.

Intervenția promptă și solicitarea concomitentă a sprijinului unui echipaj SMURD au permis stabilizarea persoanei în cauză, aceasta fiind ulterior transportată la un spital din rețeaua sanitară publică, pentru aplicarea conduitei medicale specifice.

În conformitate cu prevederile legale, administrația locului de deținere a procedat la informarea: judecătorului de supraveghere a privării de libertate, Serviciul Criminalistică, Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui, Serviciul de Medicină Legală, Inspectoratul Județean de Poliție Vaslui,  Administrația Națională a Penitenciarelor.  

În prezent, la nivelul unității penitenciare, în colaborare cu organele abilitate, a fost demarată o anchetă în vederea identificării circumstanțelor care au condus la producerea incidentului”, se arată în comunicat.