Hot de cai din Lipovãt tras pe dreapta de politisti! A furat doi cai si i-a vândut în Bacãu si Galati

0
599




PENAL…Politistii Sectiei 1 Politie Ruralã Vaslui au retinut un bãrbat din comuna Lipovãt, judetul Vaslui, bãnuit de comiterea infractiunii de furt calificat. Politistii Sectiei 1 Politie Ruralã Vaslui, din cadrul Politiei Municipiului Vaslui, au probat activitatea infractionalã a unui bãrbat în vârstã de 22 de ani, din localitatea Fundu Vãii, comuna Lipovãt, judetul Vaslui, bãnuit de comiterea infractiunii de furt calificat.









În urma cercetãrilor efectuate, politistii vasluieni au stabilit cã, în noaptea de 20/21 iunie 2021, bãrbatul bãnuit de comiterea infractiunii s-ar fi deplasat pe raza localitãtii Corbu, comuna Lipovãt, de unde ar fi sustras douã cabaline aflate pe un teren viran, din vecinãtatea locuintei persoanei vãtãmate. Ulterior, acestea au fost valorificate prin vânzare, fiind recuperate de cãtre politisti de pe raza judetelor Bacãu si Galati. Prejudiciul cauzat în urma sãvârsirii infractiunii, estimat la 6.000 de lei, a fost recuperat integral, fiind restituit persoanei vãtãmate.

În data de 22 iunie, ca urmare a administrãrii probatoriului, politistii au luat fatã de bãrbatul cercetat mãsura retinerii pentru o perioadã de 24 de ore, urmând ca acesta sã fie prezentat Parchetului de pe lângã Judecãtoria Vaslui, cu propunerea dispunerii unei mãsuri preventive. Cercetãrile sunt continuate de cãtre politisti, în vederea stabilirii si probãrii întregii activitãti infractionale a bãrbatului.