Când redeschid autoritățile spitalul de urgență de la Bârlad?

0
382




NEMULȚUMIRI… Doar 14 bolnavi cu Covid 19 mai sunt internați în spitalul de la Bârlad, arată statisticile Prefecturii, de ieri. Tot mai multe voci din politică și administrație cer ca spitalul „Elena Beldiman” să se redeschidă pentru bârlădeni și cei din comunele din jur.









„Deschideți Spitalul din Bârlad și nu vă mai bateți joc de soarta bolnavilor non-Covid!

Nu e suficient că 2 luni și jumătate ați ținut 800 paturi goale, spre disperarea oamenilor care au avut nevoie de tratament și de intervenții medicale?

Încetați cu minciunile și cu scenariile amenințătoare și dați-ne înapoi, tuturor, dreptul la sănătate!”,

este mesajul deputatului ALDE de Vaslui, Daniel Olteanu.

„Este strigător la cer modul în care liderii PNL încearcă acum să culeagă aplauze după decizia aberantă de a închide zeci de spitale și de a le transforma în unități suport pentru tratarea pacienților infectați cu noul Coronavirus.

În timp ce unii se întrec în declarații în care anunță că redeschiderea unităților medicale este o chestiune de zile, iar alții spun că e imposibilă evitarea izbucnirii unor noi focare infecțioase, umilirea pacienților continuă. Nu doar că li se trântesc uși în nas și li se comunică sec să-și caute de sănătate în altă parte, ci, mai grav, sunt ținuți în picioare la cozi care durează ore în șir.

Asta e România normală? Să ai spital în orașul în care locuiești și, totuși, să fii nevoit să te deplasezi 50 km ca să stai la coadă pentru sănătate?

Până unde merg indiferența și cinismul celor care, prin deciziile lor, batjocoresc copii, părinți, bunici aflați deja în stare gravă, care cer ajutor la poarta spitalelor rămase deschise?

Am un mesaj pentru liderii PNL: nu vă mai jucați de-a Dumnezeu cu viețile românilor pentru că le veți avea pe conștiință pe cele curmate de nepăsarea și ruperea voastră de realitate!

Ați pus lacăt pe spitale și i-ați abandonat pe bolnavii cronici, ați alimentat criza Coronavirus cu tot felul de amenințări care nu s-au confirmat și ați băgat spaima în oameni, ați abuzat de starea de urgență și de alertă și i-ați umilit pe români tocmai când aveau mai mare nevoie de sprijin din partea instituțiilor statului!

Ne sunteți datori cu redeschiderea spitalelor și, în plus, cu garanția că nicio viață nu va fi pusă în pericol odată ce lacătele sunt date jos! Ați avut timp suficient, în aceste două luni și jumătate, să luați toate măsurile pentru asta, iar fonduri s-au adunat tot din generozitatea celor pe care voi i-ați lăsat pe dinafară!

Pentru voi, România nu e niciodată pregătită. Închideți spitalele pentru că „România nu e pregătită”, nu le deschideți pentru că „România nu e pregătită”.

Deschideți spitalele și nu mai pasați responsabilitatea de la o instituție la alta, pentru că românii știu bine cine le-a pus în pericol sănătatea în toată această perioadă!

Și încă un lucru: jos cenzura de pe informațiile de interes public! Cred că avem cu toții dreptul să știm câți pacienți au fost tratați și cu ce costuri, într-un spital care a stat închis pentru aproximativ 200.000 oameni, cum e Spitalul din Bârlad! Dacă nu aveți nimic de ascuns, de ce nu scoateți datele la vedere?”

spune deputatul Olteanu.