Mega-scandal în PNL Vaslui, liberalii se dezintegrează sub conducerea lui Tătaru!

0
384




BĂTĂLIE LA CUȚITE… De ceva timp, în organizația județeană a PNL Vaslui se petrec lucruri foarte grave. Toți liberalii care au călcat „pe bec” în fața liderului județean s-au trezit dați afară din partid sau marginalizați, fie că a fost vorba de primari, consilieri județeni sau locali, lideri de filiale. Sunt foarte multe cazuri în care Tătaru a tăiat în „carne vie” în PNL Vaslui, acuzându-și colegii demiși sau excluși de colaborare cu alte partide.









De data aceasta, însă, scandalul izbucnește în firava organizație municipală PNL Vaslui, în care un consilier local, Sorin Radu, fost viceprimar al orașului, ar fi intrat în colimatorul lui Tătaru. Consilierul este acuzat de colaborare cu alte partide și ar fi pe făraș, urmând a fi exclus, spun sursele noastre. „L-a sunat de multe ori pe Tătaru, să-i spună ce îl nemulțumește, însă nu i-a răspuns niciodată. I s-a transmis că nu va vorbi cu președintele organizației, câtă vreme mai stă în Consiliul Local Vaslui. Au avut grijă, în schimb, să-i reproșeze probleme familiale, nu intru în detalii acum”, spune un apropiat al lui Radu.

Enervat la culme de situația din „PNL Tătaru SRL”, fostul viceprimar al Vasluiului a lansat un mesaj extrem de acid la adresa conducerii liberale.

„Dragi prieteni,

cu toții ne facem, periodic, bilanțuri ale activității. Analizăm ce și cum am făcut și căutăm soluții pentru viitor. Ne bucurăm de victoriile avute și învățăm din greșeli.

Într-un astfel de moment mă aflu și eu, acum, după 11 ani pe care i-am dedicat Partidului Național Liberal, din care 8 au fost nemijlocit puși în slujba administrației publice locale, în calitate de viceprimar și consilier local.

Ca vasluian, ca om politic, ca membru de partid, dar mai ales ca om căruia îi pasă de orașul în care trăiește, cred că trebuie să spun clar și răspicat câteva lucruri.

Primul și cel mai dureros este faptul că nici acum, când se află la guvernare, Partidul Național Liberal nu reușește să își pună amprenta asupra dezvoltării viitoare a municipiului Vaslui. Nu am reușit, mai cu seamă în ultimii patru ani, să fim acea voce distinctă și unitară de care era nevoie într-un Consiliu Local majoritar PSD. Nu am fost alternativa, nu am fost generatorul de soluții ”în oglindă”, nu am fost… Am fost divizați, am vorbit pe mai multe voci, nu am promovat aceeași agendă. De fapt, nu am avut o agendă comună, noi, consilierii locali PNL.

De ce? Explicația trebuie căutată în felul în care NU funcționează Organizația Municipală PNL Vaslui.

Câtă vreme nu a existat o consultare între Biroul Municipal al PNL și grupul consilierilor locali liberali e normal ca voturile pe care le-am dat în CL să fie incoerente sau, în cel mai fericit caz, discutabile.

Dar, să fiu sincer până la capăt: nici chiar lipsa consultării între Birou și consilieri nu este explicația, ci lipsa cu desăvârșire a activităților la nivelul Organizației Municipale PNL Vaslui. Nu mă întrebați ce se întâmplă ”la partid”, că vă răspund cu aceeași întrebare.

Știu că o astfel de poziționare critică este dăunătoare. Mi-ați putea reproșa că sunt probleme interne, că jubilează ”adversarii politici”… Credeți-mă, aș spune toate acestea în interiorul partidului, dar… cui?

Dragi prieteni, aștept reacțiile voastre. Sunt deschis tuturor opiniilor și accept criticile întemeiate, iar dacă va fi cazul, voi reveni asupra temei pe care am deschis-o astăzi.

Cu prietenie,”

Sorin Radu

Acesta este mesajul care a inflamat spiritele în PNL Vaslui, în ultimele ore. Cum se va termina totul, vom afla în câteva săptămâni.