De joi, încep stropirile împotriva țânțarilor. Un elicopter va survola municipiul Vaslui, vineri dimineață!

0
580




PREGĂTIRI… La solicitarea primăriei, societatea de gospodărire comunală a municipiului reședință, Goscom Vaslui SA, începe de astăzi în forță stropirile cu substanțe împotriva țânțarilor. Tratamentele de dezinsecție vor începe de joi seara, în parcurile Copou, Movas și Tineretului, cu foggere, echipamente care vor fi purtate de angajați special pregătiți pentru acest tip de activitate, deci o dezinsecție terestră.









Vineri dimineața, însă, un elicopter special pregătit va decola de la ora 5.00, dintr-o zonă apropiată orașului și va stropi prin tot orașul, pentru a combate țânțarii. Vor fi făcute stropiri, în intervalul 5.00-8.00 pe câteva sute de hectare, în toate zonele Vasluiului.

Substanțele folosite, a anunțat directorul Goscom Vaslui SA, inginerul Cătălin Bârleanu, sunt pe lista substanțelor acreditate de Ministerul Sănătății. Se vor folosi, în special, Solfac Trio Ec 200 și Cytrol 10.4 ULD.

„Este prima dezinsecție cu elicopterul, din acest an, sperăm să fie o reușită. Am mai făcut o dezinsecție în acest an, terestru, în parcuri, împotriva căpușelor”,

a explicat directorul Goscom Vaslui SA.

De altfel, încălzirea vremii din ultimele săptămâni a făcut ca în majoritatea cartierelor să-și facă apariția roiuri de țânțari.