Două zile de lupte cu țânțarii, un elicopter a împrăștiat insecticid peste Vaslui!

0
280




ÎN ACEASTĂ DIMINEAȚĂ… Primăria Vaslui a început campania de combatere a țânțarilor, folosind serviciile companiei de gospodărire comunală Goscom Vaslui SA. Primele lucrări au fost făcute de către personalul Goscom Vaslui SA încă de joi noaptea. Între orele 22.00 – 2.00, Goscom a efectuat tratamente de dezinsecție pedestru și cu autoutilitara în zonele destinate activităților sportive, în parcuri și în cimitir: Stadion – Sala Polivalentă, Ștrand, Parcul Movas, Curțile Domnești, Teatrul de Vară, Parcul Tineretului, Parcul Copou și Cimitirul Eternitatea.









Vaslui – dezinsecție aeriană

Lucrările au continuat, pedestru și cu auto, în zona malurilor râurilor și canalelor de desecare: Delea, Delea ICIL – Podul de Fier, str. Decebal – Hușului, str. Anton Pann – Oltea Doamna.

Vineri dimineață, de la ora 5.00, un elicopter al unei firme specializate a făcut dezinsecția aeriană peste întreg orașul.

“Acțiunea aeriană s-a desfășurat prin pulverizare din elicopter a soluției de insecticid Solfac Trio EC 200, produs avizat de Comisia Națională pentru Produse Biocide din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică, nr. aviz 4600BIO18/12.24. În cazul lucrărilor efectuate pedestru si cu autoutilitara a fost Cytrol 10/4 ULV, produs avizat de Comisia Natională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătății”,

a anunțat conducerea Goscom Vaslui.

La rândul său, Primăria a atenționat crescătorii de albine si pasionații de sericicultură să-și ia măsuri de protejare, deoarece insecticidul utilizat poate fi periculos pentru familiile de albine și viermii de mătase.