Cum să mai vină turiștii la Vaslui? Un vasluian plecat de mulți ani în Olanda: ”După 30 de ani, am găsit în camera de hotel același dulap”

0
269




În statisticile oficiale, municipiul Vaslui, dar și județul, în general, nu prea contează, la indicatorul ”turism”. Ne plângem că turiștii nu prea opresc prin localitățile vasluiene, însă pierdem din vedere un amănunt ESENȚIAL: unde să stea cei care ar dori să cunoască județul mai bine, câtă vreme avem multe pensiuni și hoteluri care au rămas încremenite în vremurile de acum 30-35 de ani?









Un vasluian care a plecat în 1992 în Olanda s-a întors zilele acestea acasă, pentru a vedea cum mai arată orașul natal. A rămas plăcut impresionat de schimbarea produsă în oraș, de cartierele noi de vile – ”Citesc pe net că Vasluiul este cel mai sărac oraș, însă văd cartiere întregi de vile noi, cum nu apar în Olanda, deci unde e sărăcia?”, a spus omul – după care a fost cazat la o unitate hotelieră din oraș. Pentru că mai peste tot sunt nunți, iar turiștii nu se pot odihni de muzica revărsată de la petrecere, a ales o unitate din tinerețe, unde nu se fac nunți. Acolo, a rămas stupefiat!

”Înainte de a pleca în Olanda, aveam o prietenă și mai veneam cu ea la acest hotel. Acum, după 30 de ani!, m-am cazat într-o cameră în care am găsit aceleași paturi și același dulap. După 30 de ani???? Condițiile sunt sub orice critică! Mai vine cineva să se cazeze la Vaslui, în aceste condiții? Cum aș mai veni eu vreodată să mă cazez la Vaslui, în orașul meu, câtă vreme nu se fac investiții? Nu se poate! Este îngrozitor ce se petrece în acest domeniu, in urbea mea natală”, a spus vasluianul, care a plecat oripilat de ce a găsit acolo.