Veți plăti facturile la apă (și) online, Aquavas implementează o platformă pentru abonații din județul Vaslui

0
802




UN PAS IMPORTANT… Operatorul județean de apă-canal, Aquavas SA Vaslui, va implementa în cel mai scurt timp o platformă online, care va simplifica foarte mult modul de lucru cu abonații. Există, deja, unii pași spre implementarea sistemului de lucru electronic, având în vedere că sucursala Vaslui a Aquavas are deja o adresă de mail, consum.aqsucvs@gmail.com, unde locuitorii din municipiul reședință pot trimite indecșii de la contori.









Astfel, abonații Aquavas se vor putea transmite electronic indecșii înregistrați de repartitorii de consum din locuințe, vor putea vizualiza facturile emise sau vor putea face plata acestor facturi online, pe platforma respectivă.

Un lucru foarte important: abonații care se vor înscrie pe această platformă vor putea să vadă istoricul facturilor emise și a plăților efectuate.

Pentru a beneficia de aceste servicii, abonații Aquavas își vor crea un cont pe platformă, anunță conducerea Aquavas. Datele solicitate de program vor ajuta la completarea serviciilor oferite de Aquavas. Astfel, va exista o secțiune ”citiri contoare”, care va permite accesarea și înregistrarea indexului nou doar în perioada de transmitere a acestora menționată și pe factură, respectiv în perioada 23-28 ale fiecărei luni.

”Sperăm ca platforma să fie operațională pentru perioada de transmitere a indexului pe iunie, respectiv perioada 23-28 iunie”, anunță conducerea Aquavas.

Facturile de apă ale Aquavas se pot plăti prin mai multe metode, în Vaslui

De trei ani de zile, sucursala Vaslui a Aquavas emite facturi cu cod de bare pentru toți utilizatorii serviciului de furnizare a apei și canalizare din municipiul reședință, ceea ce a ușurat mult activitatea sucursalei.

Acum, plata facturilor se poate face fie la casierii încasatori de teren, la casieria Sucursalei din Vaslui, str. Alecu Donici nr. 23, la Sucursalele Vaslui ale Băncii Comerciale Române și Băncii Transilvania, precum și prin PayPoint (puncte de plată deschise în diferite locații din municipiul Vaslui). La plățile efectuate în punctele anunțate, nu se percepe comision.

Apariția platformei online va ajuta și mai mult la simplificarea metodelor de plată, mai ales că abonații vor putea afla în orice clipă date despre consumuri și facturi.